Vietoj atsakymų į žurnalistų klausimus – tylos siena. Taip nutarė elgtis E. Misevičius, kuris pirmadienį stojo prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Nors E. Misevičius pripažįsta jam pateiktus prokurorų kaltinimus, tačiau su nukentėjusiaisiais iki šiol net nesusiekė ir nepasidomėjo, ar nereikalinga parama. Dukros netekusiai motinai ir žuvusiosios broliui kaltinamasis taip pat ir neišreiškė užuojautos, jų neatsiprašė.

„Jokio bendradarbiavimo su kaltinamuoju iki šiol nebuvo“, – sakė nukentėjusiesiems atstovaujantis advokatas Mindaugas Normantas.

Tokios galimybės E. Misevičius neturės ir teisme – dėl prastos sveikatos žuvusiosios motina negali atvykti į teismą, jos interesams atstovauja advokatas. Be to, teisėjas Dariušas Lučinskis nutarė bylą nagrinėti supaprastinto proceso tvarka – kadangi kaltinamasis pripažįsta jam pateiktus kaltinimus, planuojama išklausyti tik kaltinamąjį. Bylą nagrinėjant supaprastinta tvarka kaltinamajam būtų sumažinta bausmė trečdaliu.

E. Misevičius žada bent iš dalies nukentėjusiesiems atlyginti žalą jau artimiausiu metu – toks jo elgesys būtų traktuojamas kaip lengvinanti aplinkybė. „Gal nukentėjusieji galėtų duoti savo banko sąskaitos numerį“, – teisme prašė kaltinamajam atstovaujantis advokatas.

Nukentėjusiesiems žalos kol kas nėra atlyginusi ir draudimo kompanija – teisme paaiškėjo, kad jie į draudikus net nesikreipė.

Tuo metu vienoje sportinių prekių parduotuvėje konsultantu dirbantis E. Misevičius teismui pateikė pažymą, kad uždirba labai nedaug. Į žurnalistų klausimus jis neatsakinėjo. „Aišku, kad gailisi, kaip kitaip gali būti“, – sakė jo motina.

Bylos duomenimis nustatyta, kad praėjusių metų liepos 17-ąją, apie 19.35 val., Vilniuje, Konstitucijos pr., šalia išvažiavimo iš žiedinės sankryžos į Ukmergės g., E. Misevičiaus vairuojamas automobilis BMW 528 partrenkė ir sužalojo per važiuojamąją dalį nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią 27 metų R. Biziulevičiūtę.

Sunkiai sužalota mergina po pusantros paros ligoninėje mirė. Vairuotojas buvo blaivus.

R. Biziulevičiūtė dirbo Lietuvos gėjų lygoje. „Raminta buvo ne tik kolegė, bet ir brangi draugė – mūsų prisiminimai užpildyti jos šypsena, visada palaikančiais žodžiais ir giliu pasiryžimu pasiekti realių pokyčių pasaulyje“, – po bendradarbės žūties yra sakęs LGL vadovas Vladimiras Simonko.