Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad nelaimė įvyko 14.38 val. Traukinys važiavo iš Klaipėdos į Vilnių.

Radviliškio rajono tarnybos tuoj suskubo į įvykio vietą. Atvykus pagalbai vaizdas buvo kraupus - koks automobilis pateko į avariją net nebuvo aišku. Jis stipriai sumaitotas.

Arčiausia nelaimės vietos buvusiems ugniagesiams teko prašyti kolegų pagalbos, kad atsivežtų daugiau įrangos. Traukinį teks nukelti nuo automobilio nuolaužų.

Papildyta 15.13 val.: netrukus paaiškėjo, kad avarija pareikalavo vyro gyvybės. Žuvo automobilio „Volvo“ vairuotojas.

Policijos pareigūnai aiškinasi tikslią automobilio markę, kam jis priklauso ir visas avarijos aplinkybes.

Papildyta 15.45 val.: Radviliškio rajono policijos atstovė Rasa Stasiulaitienė DELFI sakė, kad pervaža gerai matoma. Greitojo keleivinio traukinio vairuotojas tiesiog negalėjo nematyti. Kol kas įvykio vietoje dirbantys policijos pareigūnai aiškinasi, ar žuvęs automobilio vairuotojas yra ir jo savininkas.

Papildyta 16.03 val.: keleiviniu traukiniu važiavusi mergina DELFI sakė, kad visi keleiviai kelionę tęs autobusais. Traukinių eismas kol kas sustabdytas. Keleiviams pranešta, kad po 16-tos valandos atvyks autobusas, kuriuo visi keleiviai vyks toliau. Pasak DELFI skaitytojos, nė vienas keleivių nenukentėjo, tačiau laukimas nė vienam nėra malonus. Ypač, esant tokioms aplinkybėms.

Papildyta 16.13 val.: keleivinio traukinio Klaipėda-Vilnius mašinistas sakė matęs automobilį, kuris iš pradžių pristabdė prie pervažos. Anot mašinisto, jis nesitikėjo, kad vairuotojas įvažiuos į pervažą ir nors dar traukinį bandė stabdyti, jau buvo beviltiška. Į pervažą įvažiavusį automobilį traukinys dar vilko apie 800 metrų. Pareigūnai pagal automobilio registracijos numerį nustatė, kad „Volvo“ priklauso 46 m. Radviliškio rajono gyventojui, tačiau kol nerasti vairuotojo dokumentai, neaišku, ar žuvo automobilio savininkas.

Papildyta 16.59 val.: policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad žuvusysis nėra automobilio savininkas. Žuvo 18-kos metų vaikinas, kovo mėnesį jam būtų suėję 19-ka. Vaikinas gyvena gretimame kaime. Ji vairavo giminaičiui priklausantį automobilį.

DELFI dėkoja skaitytojams Godai Urbonaitei ir Dainiui už nuotraukas.