Keletas vairuotojų išvakarėse buvo gėrę alkoholio, tačiau ryte jau buvo pakankamai išsiblaivę - "įpūtė" mažiau, nei 0,40 prom.

Tačiau "VW Golf" vairuotojas po vakarykščio baliaus buvo prastos nuomonės apie save, todėl, gatvėje pamatęs būrį policininkų, neprivažiavęs poros šimtų metrų iki kordono sustojo autobusų stotelėje, išlipo iš mašinos ir sparčiu žingsniu nuėjo. Tačiau netrukus pareigūnai jį pasivijo.

Vyriškis paaiškino, jog važiuodamas pamatė bankomatą ir ėjo prie jo, nes baigiasi kuras ir reikia pinigų atsiskaitymui degalinėje. Kai pareigūnai jam priminė, kad degalinėse galima atsiskaityti ir kortele, vyras tik sumykė.

Beje, ten kur jis sustojo, jokio bankomato nematyti. O ir kuro jo automobilyje dar buvo sočiai.

Nuo "VW Golf" vairuotojo stipriai trenkė alkoholiu, vyras prisipažino, kad išvakarėse gėrė. Todėl jis buvo patikrintas alkoholio matuokliu. Rezultatas vairuotoją labai pradžiugino - 0,00 prom.

O Baltarusijos piliečiui nepasisekė, nors jam atrodė, kad promilės iš jo organizmo jau turėjo būti išgaravusios. Prabangiu visureigiu "Lexus" važiavęs baltarusis pasakojo, kad į Vilnių atvyko dalyvauti šeštadienį surengtose draugiškose futbolo varžybose, skirtose Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo sukakčiai. Po rungtynių buvo furšetas.

O sekmadienio rytą užsieniečiui nustatytas lengvas girtumas - 0,54 prom. Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, bausmę jam skirs teismas. Pasak pareigūnų, jei išvykęs į savo šalį pažeidėjas baudos nesumokės, jis nebegaus Lietuvos vizos.

Daugiausiai "pripūtė" visureigio "Nissan Murano" vairuotojas - 1,05 prom. Vyras neišsisukinėjo, pasakų nesekė, priešingai, nei po jo įkliuvęs "Chevrolet Venture" vairuotojas.

Vienatūrį vairavęs vyriškis policininkams įtarimų sukėlė dėl įraudusio veido ir sklindančio alkoholio kvapo. Patikrinus alkotesteriu nustatytas lengvas girtumas - 0,63 prom.

Jį tikrinusiam pareigūnui vairuotojas pareiškė ką tik gėręs valerijonų tinktūros, netgi parodė buteliuką. Tačiau, pasak policininkų, nuo vairuotojo sklido ne valerijonų, o alkoholio kvapas. Vyriškiui pareigūnai nebeleido sėsti prie vairo, automobilį į čia pat esančią aikštelę nuvairavo policininkas.

Sekmadienio rytą įkliuvo ir du vairuotojo pažymėjimo neturintys vyrai. "Rover 620" vairuotojas bandė įtikinti pareigūnus turįs šį dokumentą namuose, tačiau patikrinus duomenų bazes paaiškėjo, kad jis negali namuose turėti vairuotojo pažymėjimo, nes jis jam niekada nebuvo išduotas.

Nubausti ir keli smulkūs pažeidėjai (neturėjo privalomojo draudimo, techninės apžiūros, važiavo neprisisegusi saugos diržu ir pan.).

Pareigūnus pralinksmino viename patikrinimui sustabdytame automobilyje buvę du šunys. Kol vairuotojas bendravo su policininkais, salone buvę šunys kišo galvo pro atidarytą langą ir smarkiai lojo. "Labai pikti keleiviai, ir dar diržais neprisisegę...", - juokavo pareigūnai.