Kelių policijos patrulių pajėgos - keturi ekipažai - išsirikiavo Vilniaus plente. Buvo tikrinami vairuotojai, išvažiuojantys iš miesto ir įvažiuojantys.

Dar buvo tamsu, kai buvo sustabdytas automobilis "Citroen C5". Jo vairuotojas Linaras J., gim. 1968 m., išvakarėse šventė savo gimimo dieną. Šventė virtualiai - per "Skype" programą. Iš pradžių gėrė su draugais Ispanijoje, vėliau prisijungė ir norvegai, o rytą į darbą važiavusiam vairuotojui nustatytas girtumas - 1,51 prom. alkoholio.

Tuo metu Jakų žiedo link važiavęs vilkiko vairuotojas rusas savaip suprato laikinąjį kelio ženklą "Stop, kontrolė" ir nei iš šio, nei iš to pradėjęs rikiuotis vos nesutraiškė šalia buvusio automobilio "Mazda". Rusas buvo blaivus, tad buvo užpildytos eismo įvykių deklaracijos.

Antras sustabdytas neblaivus pilietis Vytautas vairavo automobilį "VW Golf". Jis važiavo į darbą, dokumentus pamiršo namie, o kai alkotesteris parodė 0,59 prom., 61 metų vyriškis tarstelėjo, kad paseno, todėl ryte ir neprapučia. Be to, nevalgė nieko, nei vakare, nei ryte. Išgėrė du butelius "Kunigaikščių" alaus. Nors alus kilmingas, jo 7 laipsnių stiprumas ir išvertė iš vairuotojo sėdynės Vytautą.

Tuo metu kitoje kelio pusėje buvo sustabdytas pilietis, kuris pareiškė, kad negeria jokių svaigalų, tik vaistus nuo širdies. Tad nesuprantąs, iš kur jo organizme rasta - 0,11 prom. alkoholio. Piliečiui priminta, kad rezonansinėje vieno garsaus aktoriaus byloje, per avariją užmušusio dviratininką, aiškinimas, kad jis pasigėręs nuo gudobelių ekstrakto, įvertintas kritiškai, nes taip nebūna.

Stebėtinai daug vairuotojų pažaidė su ugnimi. Net 16-os eismo dalyvių organizme aptikta alkoholio, tačiau nebuvo viršyta leistina norma. Išsigelbėjo dviejų keleivinių mikroautobusų vairuotojai, nes jų transporto priemonėse keleivinių vietų skaičius neviršijo 9. Jeigu būtų buvę 10 kėdžių, jie būtų buvę baudžiami už nežymų girtumą.

Visi vairuotojai, kurių organizme aptikta šiek tiek alkoholio, aiškino, kad gėrė du butelius alaus, kad negeria apskritai, kad gėrė kadaise, arba tvirtino esą nustebę, arba aiškino, kad policijos alkotesteriai rodo vėjus. Nes vakarykščio lengvo alaus jie neturėtų fiksuoti. Tik automobilio "BMW X5" vairuotojas, kuriam nustatytas 0,42 prom. girtumas, apsidžiaugęs, kad paklaida (ją paskaičiavus liko 0,39 prom.) išgelbėjo nuo nemenkų nemalonumų, nemelavo - taip, jis gėrė degtinę.

Paskutinis reido metu nustatytas neblaivus vairuotojas, vairavęs mikroautobusą "VW Transporter", taip pat nekalbėjo apie du butelius alaus. Jis kalbėjo apie tris. Jo organizme aptikta 0,68 prom. alkoholio.

Nuo 7 iki 9.30 valandos Klaipėdoje, Vilniaus plente, reido metu nustatyti trys neblaivūs vairuotojai, 16 neviršijo leistinos normos. Vienas nubaustas už tamsintus langus, vienas už tai, kad vairavo automobilį, ant kurio buvo pritvirtinti kito automobilio valstybiniai numeriai. Vienas vairavo be draudimo, vienas be vairuotojo pažymėjimo, ir dar vienas be techninės apžiūros.

Savo požiūrį į Lietuvoje vykstančias antialkoholines akcijas išreiškė blaivus keleivinio autobusiuko vairuotojas, ant kurio transporto priemonės puikavosi reklama, kad jis iš Lietuvos į Angliją veža žmones. Taip pat ir parveža. Nuvažiuodamas pilietis bandė rodyti visokias, mums jau įprastas pirštų kombinacijas, bei garsiai išrėkė frazę, kuri prasideda raide "F". Gal žmogui palengvėjo. Keistas vairuotojo įsiūtis, nes pareigūnė su juo elgėsi mandagiai: piliečiui atidavusi panaudotą alkotesterio vamzdelį, palinkėjo gero kelio.