„Toks gražus vaikinas, pas jį mintys neblogos. Jis nuoširdžiai gailisi ir tuo, manau, viskas pasakyta. Jo teigimu, nužudyti žmogaus jis nenorėjo, o tik apiplėšti“, – prieš teismo posėdį, kuriame sprendžiama, kokią kardomąją priemonę skirti Mariui J., kalbėjo jam valstybės skirta advokatė Eugenija Galatiltienė.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas Mariui J. skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

53 metų V. Dundulis buvo nušautas antradienio popietę Klaipėdos centre, Danės g. 33 esančiame daugiabučiame name. Jo kūnas rastas bute, kuriame V. Dundulis gyveno su savo motina.

Apie įvykį specialiosioms tarnyboms pranešė nužudytojo mama.

Bute buvo paleisti du šūviai: vienas į sieną, o kitas – į V. Dundulio smilkinį.

Marius J. pas V. Dundulį atėjo neva pirkti kovinio pistoleto, nes verslininkas jį pardavinėjo, buvo įdėjęs skelbimą į internetą. 

Marius J., ikiteisminio tyrimo duomenis, pas verslininką jau atėjo turėdamas tikslą jį apiplėšti, nes net neturėjo pinigų sumokėti už ginklą.

„V. Dundulis sėdėjo ant sofos, o Marius J. priešais jį ir apžiūrinėjo ginklą. Kaip jis pats sako, užėjo kažkoks debesėlis, todėl ir iššovė. Kai pamatė, kad V. Dundulis ant sofos sukniubo, mano ginamasis išsigando ir pabėgo“, – kalbėjo advokatė.

Ginklas, kuris buvo pagrobtas po V. Dundulio nužudymo, rastas pas sulaikytąjį. Beveik neabejojama, kad juo V. Dundulis ir buvo nušautas.

Tiek duomenų pakako, jog Mariui J. būtų pateikti įtarimai dėl tyčinio nužudymo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Paklaustas, kodėl jaunam vyrui reikėjo ginklo, ikiteisminį tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Jurijus Petuchovas teigė, jog tai dar bus aiškinamasi. Be to, Marius J. neturėjo leidimo laikyti ginklą ir toks leidimas dėl teistumo jam nebūtų suteiktas.

Įtariamojo sulaikymo operaciją organizavę pareigūnai teigė, jog buvo surinkta pakankamai duomenų, kad Marius J. rengėsi įvykdyti kitų sunkių nusikaltimų, todėl jam ir reikėjo ginklo.

„Mes labai stengėmės jį izoliuoti nuo visuomenės, nes jo elgesys neprognozuojamas ir pavojingas“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

„Ginklas jam buvo reikalingas todėl, kad jis norėjo pagąsdinti savo buvusios draugės sugyventinį, kad jis jos neskriaustų, ją mylėtų“, – teigė E. Galatiltienė.

Marius J. vieną kartą jau teistas už pasikėsinimą įvykdyti ginkluotą apiplėšimą. Jis 2009 metų rudenį įsiveržė į Klaipėdos centre, Tiltų gatvėje, buvusią juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Pardavėjai prie galvos jis pridėjo dujinį pistoletą ir pareikalavo atiduoti
papuošalus.

Pardavėja su užpuoliku susigrūmė, ginklas buvo nukreiptas į lubas ir Marius J. paleido du šūvius.

Už tai jis buvo nuteistas kalėti ketverius metus. 2013 metais jis paleistas iš pataisos namų.

Pareigūnų teigimu, per laisvėje praleistą laiką jis galimai jau įvykdė kelis nusikaltimus.