Tai jau antras toks sulaikymas pastarosiomis dienomis.

Ketvirtadienį, apie 7 val. ryto, Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus mobiliosios grupės pareigūnai kelyje netoli Pasvalio patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Fiat Ducato“. Lietuvoje registruotą automobilį vairavo Baltarusijos pilietis Y. Z. Išvydęs pareigūnus baltarusis akivaizdžiai sutriko – nesugebėjo rišliai paaiškinti nei kur važiuoja, nei ką veža.

Vos atvėrę mikroautobuso krovininės dalies duris muitininkai išvydo, kad šis aklinai prikimštas cigarečių dėžių. Iš viso „Fiat Ducato“ buvo aptikta daugiau nei 104 tūkst. pakelių baltarusiškų kontrabandinių rūkalų „NZ Gold Superslims“ ir „5 Minsk Superslims“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 262 tūkst. eurų.

Mikroautobuso vairuotojas buvo sulaikytas dviems paroms, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 – 2 str. 1 d.). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Tai jau antras muitinės pareigūnų su cigarečių kontrabanda sulaikytas iš Latvijos įvažiavęs automobilis šiomis dienomis. Anot muitinės pareigūnų pastaruoju metu ryškėja nauja tendencija –šešėliniai verteivos mėgina „tiesti“ naujus kontrabandos kelius į Lietuvą per kaimyninės valstybės teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)