Vasario 7 d., apie 16.30 val., į juvelyrikos namus, esančius Klaipėdoje, Turgaus g., atėjęs vyriškis, grasindamas peiliu, liepė pardavėjai nesipriešinti, lipnia juosta užklijavo jai burną, surišo rankas ir kojas. Pagrobęs brangius juvelyrinius dirbinius, pinigus, du mobiliojo ryšio telefonus, iš parduotuvės pasišalino. Parduotuvei padaryta apie 58 tūkst. eurų žala.

Įvykio vietos ir vietovės apžiūrų metu netoli juvelyrikos namų esančioje gretimoje gatvėje buvo aptikti apiplėšimo metu pagrobti du mobilaus ryšio telefonai bei galimai nusikaltimo metu panaudotas peilis.

Atlikus tyrimo metu gautų duomenų analizę, buvo tikrinama viena iš versijų, jog nusikalstamą veiką įvykdęs vyras galimai Vilniaus mieste jau realizavo apiplėšimo metu pagrobtus juvelyrinius dirbinius bei, įsigijęs narkotinių medžiagų, planuoja grįžti į Klaipėdą.

Vasario 8-osios vakare kelyje Kaunas–Klaipėda, ties įvažiavimu į Klaipėdą, buvo stabdomi visi į uostamiestį važiuojantys automobiliai. Apie vidurnaktį sustabdytas bei patikrintas automobilis „Mazda 626“, kuriuo važiavo trys vyrai.

Išaiškėjo, kad šiuo automobiliu vyko apiplėšimą iš juvelyrikos namų galimai įvykdęs nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis, niekur nedirbantis, darbo biržoje neregistruotas klaipėdietis, gimęs 1973 m., anksčiau teistas už plėšimus, vagystes, sukčiavimą ir kitus nusikaltimus, 1976 m. gimęs kretingiškis ir 1978 metais gimęs uostamiesčio gyventojas.

Automobilio apžiūros metu rasta ir paimta dalis iš juvelyrikos namų pagrobtų dirbinių, labai didelis kiekis galimai psichotropinės medžiagos – amfetamino (apie 100 g). Be to, pas kretingiškį rasta, kaip įtariama, apie 1 g narkotinės medžiagos – heroino. Be to, pas įtariamuosius aptikti 4500 eurų, praneša Klaipėdos apskrities policija.

1973 m. gimęs vyras už paskutinį savo įvykdytą nusikaltimą (sukčiavimą) iš įkalinimo įstaigos grįžo tik 2014 metais. Be to, šiuo metu jo atžvilgiu atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.

Kretingos r. gyventojas jau anksčiau ne kartą teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis, psichotropinėmis medžiagomis iš įkalinimo įstaigos taip pat grįžo pernai.

1978 m. gimęs klaipėdiškis anksčiau teistas už vagystę, turto sugadinimą ir už pasikėsinimą įvykdyti plėšimą.

1973 m. gimusiam uostamiesčio gyventojui pareikšti įtarimai dėl plėšimo pagrobus didelės vertės turtą, be to, visiems trims pareikšti įtarimai dėl labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimo, laikymo ir gabenimo, o 1976 bei 1978 metais gimusiems vyrams dar pareikšti įtarimai dėl didelės vertės žinomai nusikalstamu būdu įgyto turto įgijimo bei realizavimo.

Visi trys asmenys sulaikyti bei uždaryti į Klaipėdos areštinę.

Vasario 10 d. teisme sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių paskyrimo.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimą, laikymą, gabenimą neturint tikslo jas parduoti ar kitaip platinti Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 2 metų. Už nusikalstamu būdu įgyto didelės vertės turto įgijimą ir realizavimą - laisvės atėmimą iki 4 metų. Už plėšimą pagrobus didelės vertės turtą - laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.

LR BK 260 str. 3 d. už labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimą, laikymą ir gabenimą numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.