Ir viskas tik dėl pinigų – sostinės policijos ir prokuratūros pareigūnai teigia, kad grupės „Kitokios“ atlikėjos Gretos Lebedevos mylimasis, 28 metų sportininkas kartu su vienu vilniečiu, kurio anksčiau nepažinojo, iš draudimo kompanijos „PZU Lietuva“ bandė gauti draudimo išmoką už eismo įvykio metu apgadintą automobilį.

A. Kazakevičius trečios klasės BMW, kuris buvo apgadintas eismo įvykio metu, gavo dovanų už Londono olimpiadoje laimėtą bronzos medalį.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Alenas Piesliakas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje A. Kazakevičius ir Povilas Žukauskas kaltinami sukčiavimu ir dokumentų klastojimu veikiant bendrininkų grupėje.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė nurodė, kad dar 2013-ųjų kovo 31-ąją, apie 18 val., A. Kazakevičius ir P. Žukauskas susitiko prie Vilniaus prekybos centro „Akropolis“, kur pagamino netikrą dokumentą – eismo įvykio deklaraciją. Joje vairuotojai nurodė, kad eismo įvykis, kurio metu buvo apgadinti automobiliai A. Kazakevičiaus BMW ir P. Žukausko „Alfa Romeo“, įvyko kovo 31-ąją, 11.10 val.

Pasak prokurorės, eismo įvykis iš tikrųjų įvyko kovo 30-ąją, apie 4-5 val. sostinės Paberžės g. – surašant deklaraciją atgaline data buvo siekiama gauti draudimo išmoką, kitaip P. Žukauskui, kaip eismo įvykio kaltininkui, būtų kilusi prievolė atlyginti A. Kazakevičiui žalą už apynaujo automobilio apgadinimą.

Šią deklaraciją A. Kazakevičius pateikė draudimo kompanijai, tačiau jos darbuotojams kilo įtarimų, todėl jie vairuotoją pasikvietė pasikalbėti.

„PZU Lietuva“ darbuotojas Andrius Norvaišas teisme sakė, kad A. Kazakevičiui pranešus apie įvykusį eismo įvykį kilo įtarimų, jog yra suklastota deklaracija – sistemoje nebuvo duomenų, jog P. Žukausko „Alfa Romeo“ yra apdraustas.

„Kilo įtarimų, kad yra klastotas eismo įvykio laikas, nes prieš tai P. Žukauskui priklausantis automobilis nebuvo draustas – klientą informavome apie teisines pasekmes ir jis tada nurodė, jog įvykis iš tikrųjų įvyko ne tuo metu, kaip buvo nurodyta deklaracijoje“, – A. Norvaišas sakė, kad po šio pokalbio kvietė atvykti ir eismo įvykio kaltininką P. Žukauską, tačiau jis neatvyko.

A. Kazakevičius ir P. Žukauskas nesutinka su jiems pateiktais kaltinimais. „Kaltės nepripažįstu“, – teisme išgirdęs prokurorės pagarsintus kaltinimus sakė garsus imtynininkas.

Tuo metu O. Žukauskas teismui pateikė draudimo polisą, kuriame nurodyta, jog jis iš tikrųjų savo automobilį buvo apdraudęs anksčiau nei įvyko eismo įvykis. Šį polisą išdavė draudikė iš Jonavos, todėl teismas nutarė apklausti ir ją.

Tuo metu baudžiamojoje byloje yra kitas draudimo polisas, kurio galiojimas jau yra pasibaigęs ir jį išdavė kita draudimo bendrovės darbuotoja.

Teisme planuojama apklausti abi draudimo bendrovės darbuotojas ir tik po to bus išklausyti kaltinamieji – kaltę dėl dokumentų klastojimo ir pasikėsinimo užvaldyti draudimo išmoką neigiantys A. Kazakevičius ir P. Žukauskas.

„A. Kazakevičius už automobilio apgadinimą pats susimokėjo“, – pažymėjo jį ginantis advokatas Saulius Juzukonis.