Melagingais skambučiais ir net keliais tyčiniais padegimais įtariamas vyras įkliuvo vasario 3 d. Maždaug praėjus parai po to, kai buvo sudeginti autobusai netoli prekybos cento esančiame autobusų parke.

Tyrėjams Paulius G. aiškino, kad melagingi skambučiai ir padegimai įvykdyti kerštaujant. Jis prisipažino anksčiau padegęs konteinerius, nes kerštavęs asmeniui, su kuriuo susipažino įkalinimo įstaigoje. Tiesa, žmogus, kurį nurodė kaip keršto objektą vis dar yra už grotų.

Autobusų parko gaisrą jam buvo sunkiau paaiškinti. Anot prokuroro Mariaus Zupkausko, vyras negalėjo labai tiksliai nurodyti priežasties. DELFI žiniomis, Paulius G. galėjo kerštauti už tai, kad važiuodamas viešuoju autobusu yra įkliuvęs be bilieto. Apklausiamas tyrėjų painiojosi, esą galbūt pro šalį einant sugalvojo sukelti gaisrą.

Pirmadienį iš Pauliaus G. telefono buvo melagingai pranešta ir apie kelias avarijas. Į vieną skubėjęs medikai patys pateko į avariją. Tik po to jie sužinojo, kad buvo melagingai iškviesti. Tą pačią dieną buvo pranešta ir apie neva užminuotą prekybos centrą „Mandarinas“. Būtent šalia jo panašiu metu ir padegti autobusai. Paulius G. esą tik norėjo patikrinti, kaip greitai tarnybos reaguoja į pranešimus apie avarijas, kai žmonėms reikia medikų pagalbos.

Prokuroras M. Zupkauskas sakė, kad prašys tikrinti vyro psichiką, nors, pirminiais duomenimis, jis nėra gydytas. Tai tik keli epizodai, kurie yra pareikštuose įtarimuose. Vyras melagingai skambino mažiausiai, šešis kartus.

Papildyta 11.08 val.: Prokuroras prašė suėmimo maksimaliam leistinam laikui - 3 mėnesiams. Teismas prašymą tenkino.

Pauliui G. atstovauja valstybės skirtas advokatas.

Papildyta 12.05 val.: Jei psichiatrinė ekspertizė parodys, kad žmogus gali atsakyti už savo veiksmus, jo laukia nemenka bauda ir ilgi metai už grotų. Pauliui G. pareikšti įtarimai dėl melagingų skambučių ir visuomenei pavojingu būdu sugadinto turto. Vyras savo poelgius teisino girtumu. Sulaikymo dieną jis taip pat buvo neblaivus. Įtarimų jo būkle kelia ir tai, kad padegimus ji filmavo savo mobiliuoju telefonu.