Vasario 4 d., 8.23 val., Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojai gavo pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, kad padėtas sprogmuo teismo pastate. Į Bendrąjį pagalbos centrą skambinęs asmuo kalbėjo nerišliai ir neaiškiai, todėl centro darbuotojams teko dar kartą perklausyti pokalbio įrašą, kad įsitikintų, jog grasinama susprogdinti Panevėžio apylinkės teismą.

8.35 val. įvestas planas „Skydas“. Imtasi pirminių saugumo priemonių – evakuoti pastate buvę žmonės, aptverta teritorija. Į įvykio vietą išvyko operatyvinė grupė, iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, informuota Panevėžio apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, Panevėžio miesto savivaldybės civilinės saugos pajėgos, elektros, vandentiekio ir dujų tiekėjai.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus pareigūnai sprogmens nerado. 11.03 val. planas „Skydas“ atšauktas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Pareigūnai nustatė, kad Bendrajam pagalbos centrui skambino ir apie sprogmenį pranešė panevėžietis, kuris tą dieną galimai turėjo dalyvauti teismo procese. Po intensyvių pareigūnų paieškų, įtariamasis sulaikytas, praneša Panevėžio policija.

Pareigūnai tęsia tyrimą.