Prancūzijoje prapuolusio V. Aukštakalnio jau šeštą mėnesį ieškantys pareigūnai mano, kad jis galėjo tapti nelaimingo atsitikimo auka. Aistringu alpinistu buvęs 56 metų V. Aukštakalnis prapuolė pernai vasaros pabaigoje bandydamas įkopti į Monblaną.

Betygalos klebono „Opel Vivaro“, kuriuo jis pernai rugpjūčio 24-ąją išvažiavo į Prancūziją, žandarai surado Lez Hušo miestelyje, kuriame kopti į Monblaną susiruošę alpinistai paprastai palieka savo automobilius.

Automobilis nebuvo išplėštas, jame likę daiktai nepaliesti. Tai liudijo, kad mašiną čia palikęs dvasininkas patraukė į kalnus. Pareigūnai taip pat gavo duomenų, kad šįkart į Monblano šturmą V. Aukštakalnis pakilo vienas.

Klebono dingimo paslapties šydą praskleisti galinti žinia jo paiešką vykdančius pareigūnus pasiekė dar pernai rudenį, kai viename Monblano tarpeklyje buvo rasta iš didelio aukščio nukritusio alpinisto palaikų dalis - portalo lrytas.lt duomenimis, ten rasta koja.

Spėta, kad šis radinys yra būtent V.Auštakalnio palaikų dalis. Norint patvirtinti arba paneigti šią versiją buvo atlikta DNR ekspertizė. Nors Raseinių rajono policijos komisariato viršininko Kęstučio Užemecko duomenimis, ši ekspertizė jau atlikta, tačiau jos rezultatų gauti kol kas dar nepavyko. Eilinis prašymas dėl DNR ekspertizės rezultatų per Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybą Prancūzijos pareigūnams buvo išsiųstas pirmadienį.

„Kol nėra oficialių išvadų, negalima tvirtinti, kad V. Aukštakalnio dingimo paslaptis jau įminta. Jei ekspertai patvirtins, kad tarpeklyje rasta būtent Betygalos klebono palaikų dalis, tai mums leis atsakyti į daugelį per V. Aukštakalnio paiešką užmintų mįslių“, - portalui lrytas.lt sakė Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas K. Užemeckas.

Pareigūnai neabejoja, kad Monblaną šturmuoti susiruošęs V. Aukštakalnis tapo nelaimingo atsitikimo auka.