Teismas praneša, kad nusikaltimas padarytas 2013 metų rugsėjį Joniškio rajone, Dargių kaime.

Bylos duomenimis, D. Korsakienė su savo draugu R. Rikliku rugsėjo 16 dieną atvyko į Dargių kaimą pas moters tėvus. Ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme D. Korsakienė teigė, kad lemtingąjį vakarą jis su draugu ir abu jos tėvai gėrė atsivežtus alų, degtinę, sidrą.

Begeriant, anot kaltinamosios, mama ėmusi pasakoti, kad tėvas vaikystėje mergaitę skriaudęs, vertęs sunkiai dirbti, ir, apskritai, nesąs jos tėvas.

Po tokių žodžių D. Korsakienės tėvai ėmė pyktis, tada D. Korsakienė tėvą pargriovė ant grindų ir ėmė jį spardyti. Kai moteris liovėsi, gulintį vyrą ėmė spardyti ir mušti R. Riklikas.

Name buvo girtaujama ir kitą dieną. Abu kaltinamieji neneigė, kad vyrą mušė. Tik nei vienas, nei kitas negalėjo pasakyti, kiek kartų aukai sudavė. Teisme jie jau teigė, kad D. Korsakienės tėvo nespardė.

R. Riklikas ir D. Korsakienė teisinosi, jog nužudyti nenorėjo. Jie pateikė versiją, kad vyras galėjo mirti nuo sužalojimų, kuriuos patyrė griūdamas ant laiptų.

Kaltinamieji aiškino, kad kitą dieną jį rado sukniubusi koridoriuje ir parvedė į namus. Tą pačią dieną moters tėvas mirė. Vėliau medikai konstatavo, jog vyras mirė nuo vidaus organų sužalojimų.

Teismas R. Rikliko ir D. Korsakienės pateiktą versiją atmetė kaip gynybinę. Teisme medicinos ekspertas konstatavo, jog vyro patirti sužalojimai nebūdingi sužalojimams, patiriamiems, nugriuvus.

Už padarytą nusikaltimą teismas R. Riklikui skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę. D. Korsakienė nuteista kalėti 14 metų. Teismo sprendimu nužudytojo artimiesiems iš R. Rikliko ir D. Korsakienės priteista po 5792 eurus neturtinei ir 1631 euras turtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.