Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnų akiratį šie Šilutės gyventojai pakliuvo pirmadienį vakare. Ties Lazdijų rajono Kalėdiškių kaimu patruliavę pasieniečiai pastebėjo nuo sienos su Lenkija keliu Bereznikai-Kalėdiškiai važiuojančius du įtartinus automobilius. Nuo čia iki Lietuvos ir Lenkijos sienos yra apie kilometrą.

VSAT pareigūnai nusprendė patikrinti lėtai riedėjusius „Rover 25“ su lietuviškais numeriais ir „Range Rover Sport“ su vokiškais numeriais. Specialiosios užkardos pasieniečiai mašinas pasivijo tarnybiniu visureigiu ir nurodė sustoti įjungę šviesos bei garso signalus.

„Rover 25“ vairavęs vyras, kaip vėliau paaiškėjo, 21 metų Šilutės gyventojas, iškart pakluso reikalavimui ir sustojo kelkraštyje. Prie „Range Rover Sport“ vairo sėdėjęs asmuo, kaip vėliau paaiškėjo, 18-metis šilutiškis, ignoravo reikalavimą sustabdyti transporto priemonę, padidino greitį ir nuo kelio pasuko į laukus.

Visureigiu mašiną nusiviję pasieniečiai bėglį dar mėgino stabdyti įspėjamuoju šūviu iš pistoleto į orą, tačiau ir tai nepadėjo. Likimo valiai paliktą automobilį VSAT pareigūnai aptiko už maždaug pusantro kilometro nuo stabdymo vietos, Brinių kaimo prieigose.

Vairuotojas buvo spėjęs pasišalinti iš įvykio vietos, tačiau po kelių valandų paieškos pasieniečiai jį sugavo ties Paveisiejo kaimu, maždaug už trijų kilometrų nuo palikto automobilio.

Netrukus Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai išsiaiškino ir priežastį, kodėl 18-metis šilutiškis bandė pasprukti. 2011 m. laidos visureigis „Range Rover Sport“ nuo sausio 25 d. kaip pavogtas buvo ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų.

Dvi paras areštinėje praleidusius abiejų „roverių“ vairuotojus trečiadienį pasieniečiai atvesdino į Lazdijų rajono apylinkės teismą. Šis „Rover 25“ vairavusį vyrą leido suimti mėnesiui, o vogtą visureigį vairavusį šilutiškį – dviem mėnesiams.

Abu automobiliai saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje, kurios pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.