Nors 2013 m. buvo metai, kuomet vyko masinis pirmųjų Lietuvos Respublikos pasų, išduotų per 1992-1993 metus, keitimas ir interesantų skaičius ypatingai išaugo, tačiau ir 2014 m. išliko augimo tendencijos. Nuolat gausėjant Kauno apskrityje gyvenančių užsieniečių skaičiui (2014 metais jų buvo jau 4516), išduota daugiau leidimų laikinai gyventi užsieniečiams, atvykusiems į Lietuvos Respubliką, kurių absoliuti dauguma – Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai, o maždaug trečdalis – Europos Sąjungos piliečiai.

Pastebima, kad studijuoti į Lietuvos Respubliką atvyksta ir piliečiai iš tokių egzotiškų šalių kaip Kamerūnas, Mauricijus, Gana, Kongas, Peru ir kt., todėl ypatingas dėmesys 2014 m. skirtas leidimų laikinai gyventi išdavimo teisiniam pagrindui.

Aktyviai vykdyta neteisėtos migracijos kontrolė. 2014 m. net 89 užsieniečiai grąžinti į kilmės šalis, 5 užsieniečiai teismo sprendimu sulaikyti Užsieniečių registracijos centre. Užsieniečių reikalų poskyrio pareigūnai taip pat tikrino individualių įmonių, UAB savininkų/vadovų vykdomą veiklą, galimai fiktyvias santuokas, praneša Kauno apskrities policija.

Didėjant užsieniečių skaičiui Kauno apskrityje, daugėjo ir administracinių teisės pažeidimų. 2014 m. Migracijos skyriaus pareigūnai surašė 182% daugiau administracinės teisės pažeidimų protokolų lyginant su 2013 m. Pirmą kartą pradėta taikyti administracinė atsakomybė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 202 str. (Nepranešimas apie kitos valstybės pilietybės įgijimą).

Aktyviai darbuotasi ir interesantų aptarnavimo kokybės gerinimo srityje. Siekiant sužinoti interesantų nuomonę apie aptarnavimo kokybę bei numatyti kryptis aptarnavimo kokybės gerinimui, atlikta anoniminė interesantų apklausa, apibendrinti ir analizuoti rezultatai. Siekiant efektyviau planuoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus darbą 2014 m., vykdyta stebėsena Migracijos skyriui pateiktų prašymų patvirtinti kvietimą per Viešųjų paslaugų, susijusių su asmens ir kitų dokumentų išdavimu, konsultavimu, teikimo Lietuvos Respublikoje piliečiams ir užsieniečiams informacine sistema (toliau EPIS), nuolat priminta bei skatinta interesantus naudotis šia patogia elektronine paslauga.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus viena iš prioritetinių krypčių ir toliau išlieka kompetentingai ir profesionaliai teikti paslaugas migracijos srityse bei gerinti teikiamų paslaugų kokybę. Todėl Migracijos skyriaus darbuotojai informuoja, jog ir šiais metais sieks gerinti interesantų priėmimo kokybę – greitai ir kokybiškai teikti paslaugas.