Vienas vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo, sakė, palikęs namuose. Patikrinus paaiškėjo, kad žmogus nemeluoja, jis tikrai turi teisę vairuoti. Vienas važiavo neprisisegęs saugos diržo, vienas neturėjo privalomojo draudimo.

Jaunam vyrui, vairavusiam BMW, teko lupti plėvelę nuo langų, nes patikrinus specialiu prietaisu buvo nustatyta, kad užtamsinimas smarkiai viršija leidžiamą normą. Už tokį pažeidimą policija gali anuliuoti techninės apžiūros galiojimą, tačiau vairuotojas čia pat vietoje nulupo plėvelę, todėl pareigūnai techninės apžiūros nepanaikino, tik skyrė pusę minimalios baudos - 14 eurų.

Vairuotojas sakė, kad automobilio langai jau buvo užtamsinti, kai jį pirko prieš pustrečių metų. Anksčiau gyveno kitur, provincijoje policininkams jo langai neužkliūdavo, bet persikraustė į Vilnių ir va - teko plėvelę nulupti.

Žioplumu ar įžūlumu nustebino pėstieji. Nepaisydami, kad kelyje stovi būrys policininkų, iš autobuso išlipę čigonai nesivargino paėjėti pusšimčio metrų iki perėjos ir tiesiai iš už autobuso nužingsniavo skersai plentą. Šaukiami pareigūno apsimetė, kad negirdi ir bandė pasišalinti, bet nepavyko. Abiem skirtos baudos.

Dar rašant protokolus šiems pažeidėjams, policijos akivaizdoje per plentą perėjo dar vienas pėsčiasis. Jam irgi surašytas protokolas.

Bet labiausiai nepasisekė automobilį "Ford Escort" vairavusiai moteriai (gim. 1970 m.) - jai gresia didelė bauda arba areštas.

Ją sustabdžius paaiškėjo, kad moteris neturi vairuotojo pažymėjimo. Patikrinus duomenų bazėje paaiškėjo, kad ji jo niekada ir neturėjo. Moteriškė pareigūnams sakė, kad net tris kartus bandė gauti vairuotojo pažymėjimą, bet egzaminai vis baigdavosi nesėkmingai.

Už vairavimą neturint tam teisės gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas. Baudos dydį nustatys teismas.