Policija informuoja, kad priežiūroje tarnybą vykdantys prižiūrėtojai pastebėjo iš įvykio vietos sprunkantį asmenį ir nedelsiant informavo Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Pataisos namų pareigūnų darbuotojų atidumo ir akylumo dėka, Marijampolės policijai sekant dar karštais pėdsakais, sėkmingai pavyko sulaikyti sprunkančius įtariamuosius.

Trys įtariamieji – Vilniaus apskrities gyventojai, gimę 1981 m., 1988 m. ir vienas nepilnametis (gimęs 1997 m.) pristatyti į Marijampolės apskr. VPK ir sulaikyti 48 val. Paaiškėjo, kad du vyresnieji jau keletą kartų buvo teisti už įvairius nusikaltimus.

Marijampolės apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos BK 260 str. 1 dalį, numatyta bausmė - areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet bendradarbiaujant su Marijampolės pataisos namais sulaikomi pažeidėjai. Panašiomis aplinkybėmis 2014-10-01 į Marijampolės pataisos namus buvo permesti du šaltkrepšiai su uždraustais nuteistiesiems turėti daiktais: 35 mobiliojo ryšio telefonai, 31 SIM kortelė, 18 mobiliojo ryšio telefonų akumuliatorių, 15 telefono įkroviklių, 6 telefonų ausinės, 2 bevielio ryšio modemai, apie 1050 gramų svėręs paketas su neaiškios kilmės milteliais, dar vienas krepšelis, svėręs apie 20 gramų, su neaiškios kilmės milteliais ir paketėlis, svėręs apie 8 gramus, su augalinės kilmės, galimai narkotine medžiaga.