Maždaug 20-ties metų sunkvežimio vairuotojas pasakojo, kad kilo į kalną, kai pajuto, kad pakrauta priekaba tapo nevaldoma. Priekaba išslydo į priešingą eismo juostą, kuria važiavo du lengvieji automobiliai.

Vienas automobilis apgadintas nedaug – sulaužytas tik veidrodėlis. Kitas automobilis kone palindo po priekabos galu. Po avarijos kiek atitokęs vairuotojas pasakojo, kad buvo taip slidu, jog išlipęs vos nenugriuvo pats, tad ką jau kalbėti apie vairavimo sąlygas.

Po smūgio „Hyundai“ nulėkė beveik pusšimtį metrų ir sustojo tik pakelės krūmuose. Metalo laužo krūva virtusiame automobilyje buvo prispausti žmonės – 42 metų vairuotojas ir kiek jaunesnė jo žmona. Vyriškiui iš žaizdų plūdo kraujas, moteris taip pat patyrė sužalojimus.

Pirmas pas nelaimėlius atskubėjęs Basogalos ugniagesys Rimantas Čepaitis sako, kad atplėšė metalo nuolaužas, spaudusias vairuotoją. Tada šoko ištiktą žmogų ramino, ranka laikė užspaudęs žaizdą krūtinėje. Ugniagesys atvažiavo vienas. Padėjo ilgametė patirtis. Sužalotas vairuotojas šaukėsi Dievo pagalbos, meldėsi.

Ir lyg tyčia – dar viena nelaimė. Pas sužeistuosius skubėję medikai dėl slidaus kelio irgi nuvažiavo į laukus. Nesusižeidė, tačiau teko laukti ugniagesių, kad išvilktų greitąją. Pagaliau sužalotieji išvežti į ligoninę.

Beveik pusdieniui uždarytas kelias iš Šeduvos į Baisogalą, viaduką užtvėrė sunkvežimio priekaba, ant kelio išsiliejo apie 200 litrų dyzelino.

Jaunas sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo. Tik laimingo atsitiktinumo dėka, sunkvežimis nenudardėjo nuo viaduko pylimo. Jį sulaikė atitvarai.

Avarijos priežastis besiaiškinantys policijos pareigūnai sakė, kad, pirminiais duomenimis, vyrai vairavo blaivūs. Manoma, kad avarijos priežastis – slidi kelio danga. Medikai informavo, kad sužalotųjų gyvybei pavojaus nėra.