Automobilis buvo sulaikytas kelyje Rozalimas-Pakruojis. Automobilį „Volvo FH 42T“ vairavo neblaivus (2,92 prom. girtumas) vyras (gim. 1982 m.), gyv. Pakruojyje.

Eismo įvykio metu nukentėjo blaivus dviratininkas (gim. 1963 m.), gyv. Panevėžio r. Jam Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nustatytas nosies kaulo lūžimas, nosies sumušimas, šonkaulio lūžimas, stuburo slankstelio ataugos lūžimas, paskirtas ambulatorinis gydymas.

Dviratininkas dėvėjo šviesą atspindinčią liemenę.

Po avarijos sprukusį girtą vairutoją padėjp sulaikyti piliečių neabejingumas. Policijos pareigūnai informuoja, kad apie 18 valandą į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs Pakruojo rajone, keliu Smilgiai - Pakruojis važiavęs automobilio vairuotojas pranešė, kad prieš keletą akimirkų pranešėjas prasilenkė su pavojingai keliu manevruojančiu vilkiku. Pakruojo link važiuojantis sunkiasvoris automobilis blaškėsi po visą važiuojamąją kelio dalį. Informacijos patikrinti nedelsiant išskubėjo Pakruojo rajono policijos komisariato patruliai.

Po keliolikos minučių iki Pakruojo miesto likus vos keliems kilometrams policijos pareigūnai sustabdė „Volvo“ su puspriekabe, iš kurio svirduliuodamas išlipo girtutėlis, kaip vėliau paaiškėjo trisdešimt dviejų metų pakruojietis.

Apžiūrėdami vilkiką, policininkai priekinėje automobilio dalyje pamatė įlenkimus, kurie buvo tarsi po neseniai įvykusio eismo įvykio. Vairuotojas, kuriam nustatytas sunkus - 2,92 promilių girtumas niekaip negalėjo paaiškinti kur buvo apgadintas jo vairuotas „Volvo“. Policininkams besiaiškinant kur važiavo girtas vairuotojas, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas pranešė, kad Panevėžio rajone, tame pačiame kelyje Smilgiai-Pakruojis, įvyko eismo įvykis, kurio metu krovininis automobilis pertrenkė dviratininką ir iš įvykio vietos pabėgo Pakruojo link.

Kaip vėliau paaiškėjo, eismo įvykio kaltininkas - Pakruojo rajono policijos komisariato patrulių sustabdytas vairuotojas. Panevėžio rajone gyvenantis, 1963 metais gimęs dviratininkas dėl patirtų traumų gydomas Panevėžio ligoninėje. Dėl eismo įvykio aplinkybių nustatymo, neblaivus Volvo vairuotojas ir vilkikas perduoti Panevėžio policijos pareigūnams.

Sunkiai apgirtusio vairuotojo Pakruojo rajone taip pat laukia administracinė atsakomybė už tai, kad pakruojietis vairavo neblaivus. Gaila tačiau pažeidėjas nepasimoko iš savo klaidų - 2007 metais jis pareigūnams jau yra įkliuvęs girtas prie vairo. Šioje istorijoje pareigūnus džiugina tik tai, kad laiku sureagavus į gautą pranešimą pavyko išvengti dar skaudesnių pasekmių, pavojingai manevruojantis vilkikas galėjo nusinešti ne vieno žmogaus gyvybę Pakruojo rajone.