Vos tris savaites bendrovės „Pigu“ sandėlyje išdirbęs Panevėžio rajono gyventojas Vaidas K. sugebėjo padaryti net kelių tūkstančių eurų žalą.

Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui išnagrinėjus baudžiamąją bylą – 20 metų Vaidas K. buvo pripažintas kaltu dėl svetimo turto pasisavinimo.

Teisėja Irma Randakevičienė paskelbė, kad nuteistasis turės ne tik sumokėti 18 MGL (678 eurų) baudą, bet ir atlyginti padarytą žalą – 3 687 Eur.

Bylos duomenimis nustatyta, kad Vaidas K. įsidarbino bendrovėje „Headex“ laikinuoju darbuotoju – ši bendrovė dirba kaip laikino įdarbinimo agentūra, kuri pagal laikino įdarbinimo paslaugų sutartį įdarbina kitose įmonėse savo darbuotojus.

Vienas iš „Headex“ klientų – prekybos internetu parduotuvė „Pigu“, į kurią Vaidas K. buvo įdarbintas prekių surinkėju trims savaitėms. Prieš tai vyras pasirašė visiškos materialinės atsakomybės sutartį.

Sandėlyje, kuriame buvo bendrovei priklausančios prekės, dirbęs Vaidas K. susigundė naujais mobiliaisiais telefonais – jis pasisavino „Sony“,HTC ir „Samsung“ mobiliusius telefonus.

„Sandėlys buvo labai didelis ir prekių buvo tikrai daug, todėl man kilo mintis ką nors pavogti, nes buvau įsitikinęs, kad niekas nieko nepastebės“, – vėliau pareigūnams prisipažino Vaidas K.

Jis manė, kad elgiasi labai atsargiai, tačiau suklydo – vėliau peržiūrėjus vaizdo įrašus buvo užfiksuota, kaip vyras nuo lentynų paima mobiliojo ryšio telefonus ir nepastebimai juos paslepia megztinio kišenėje.

„Mano atlyginimas buvo labai mažas, todėl tokiu būdu nusprendžiau užsidirbti – žinojau, kad telefonus galima lengvai parduoti, – aiškino Vaidas K. – Septynis telefono aparatus išnešiau per tris ar keturis kartus, juos pardaviau Kalvarijų turguje praeiviams, už juos gavau apie 7 tūkst. Lt.“ 

Už telefonus gautus pinigus vyras išleido pramogoms – nusipirko naujų drabužių, vedžiojosi savo draugę po kavines.

Kai baigėsi darbo sutartis, vyras išvyko uždarbiauti į Didžiąją Britaniją, nors jam ir buvo uždrausta išvykti iš šalies. „Tačiau darbas buvo sezoninis, uždirbau nedaug“, – teisinosi jis.

Vaidas K. sakė, kad atgailauja dėl padarytos klaidos ir žadėjo atlyginti žalą buvusiam darbdaviui – net sudarė skolos padengimo planą. Tuo metu žalą bendrovei „Pigu“ atlygino bendrovė „Headex“.

„Daugiau taip nepasikartos“, – tikino neteisėtai praturtėti sumanęs vyras.

Pareigūnai apklausė ir laikino įdarbinimo paslaugas teikiančios bendrovės projektų vadovę. Anot jos, apie prekių trukumą pranešę klientai iš karto nurodė ir įtariamąjį – Vaidą K.

„Jis prisipažino, kad paėmė telefonus“, – sakė liudytoja. Anot jos, buvęs darbuotojas žadėjo atlyginti žalą, tačiau sutartu laiku to nepadarė.

„Mūsų darbuotoja jam nurodė, kad jis nevykdo savo įsipareigojimų, todėl jeigu neatlygins žalos, įmonė bus priversta kreiptis į policiją, o Vaidas K. atsakė, kad galime kreiptis“, – sakė ji.