„Pripažįstu kaltę ir labai gailiuosi“, – taip policijos tyrėjams sakė baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ne kartą teistas vilnietis.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje R. Jackevičiui pateikti kaltinimai dėl tragiško įvykio rugsėjo 13-osios vakarą.

Pareigūnai išsiaiškino, kad motociklą „Kawasaki“ vairavęs R. Jackevičius jo nebuvo apdraudęs bei įregistravęs. Maža to, prie galingos transporto priemonės vyras sėdo gerokai apsvaigęs nuo alkoholio – jam nustatytas virš 2 prom. girtumas.

Teisėja Sonata Raupėnaitė-Lekarauskienė bylos kol kas negalėjo pradėti nagrinėti – motociklininko mirtinai sužalotos 24 metų merginos motinos ir sužadėtinio advokatas Paulius Jablonskas pateikė civilinį ieškinį, kuriuo prašoma atlyginti turtinę ir neturtinę žalą.

Advokatas mano, kad į šią bylą civiliniu atsakovu turėtų būti patrauktas ir Transporto priemonių draudikų biuras – jam taip pat esą tenka atsakomybė už tai, kad R. Jackevičius vairavo neapdraustą motociklą.

Nukentėjusiesiems R. Jackevičius kol kas nėra sumokėjęs nė cento – žuvusios merginos motina prisipažino, kad motociklininko artimieji po laidotuvių prašė tyrėjos tarpininkauti dėl susitikimo, tačiau jie atsisakė bendrauti.

„Neturime apie ką su jais kalbėtis“, – sakė moteris.

Iki kovo mėnesio suimtam R. Jackevičiui pateikti kaltinimai dėl eismo įvykio, kai praėjusių metų rugsėjo 13-osios vakarą, kai vairuodamas motociklą apie 23.44 val., Vilniuje, Liepkalnio g. ir Gardino g. sankryžoje nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir partrenkė šaligatviu ėjusią pėsčiąją.

Po šio įvykio R. Jackevičius iš karto buvo sulaikytas ir suimtas. Paaiškėjo, kad R. Jackevičius net keliolika kartų yra baustas už tai, kad vairuodavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Be to, jis daugybę kartų teistas – teisėjos paklaustas apie savo praeities nuodėmes, kaltinamasis net negalėjo įvardyti tikslaus skaičiaus. Jis net neprisiminė paskutiniojo teistumo praėjusiais metais, kai buvo pripažintas kaltu dėl smurto.

„Maniau, kad čia administracinė nuobauda“, – teisme teisinosi jis.

Ikiteisminio tyrimo metu R. Jackevičius pripažino jam pateiktus kaltinimus, tačiau savo pozicijos teisme dar neišsakė. Kol jis nenuteistas, laikomas nekaltu, bet jam gresia laisvės atėmimo iki dešimties metų bausmė.