Tačiau muštynių prie baro aplinkybės kol kas dar nėra aiškios iki galo – iš areštinės jau buvo paleisti du įtariamieji, vienas įtariamasis suimtas dviem mėnesiams, kitas – dviem savaitėms, kitų likimas dar sprendžiamas.

Tuo metu antradienio naktį mirus iš komos taip ir neatsigavusiam T. Dobrovolskiui, jau artimiausiu metu įtariamiesiems bus įteikti perkvalifikuoti įtarimai dėl tyčinio nužudymo. Iki šiol jie įtariami sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai prisipažino, kad per muštynes prie baro nukentėjo ne tik T. Dobrovolskis – sužalojimai nustatyti ir kitiems grumtynėse dalyvavusiems asmenims. Artimiausiu metu planuojama bent tris asmenis pripažinti nukentėjusiaisiais, tačiau jų sužalojimai nėra sunkūs ir nesukėlė pavojaus jų gyvybėms.

Be to, kaip aiškėja, sužalojimus patyrę jaunuoliai net nepažinojo T. Dobrovolskio ir kompanijos, su kuria jis įsivėlė į muštynes. Tiesa, jie patvirtino įtariamųjų teiginius, kad muštynės prie „Psichbariu“ pramintos užeigos kilo dėl to, kad kažkas vienas iš lauke stovėjusių vyrų pasidomėjo, kam čia patinka Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Tuo metu tyrimą atliekantys policijos pareigūnai antradienį buvo atvykę prie baro, kurio prieigose kilo muštynės, – įtariamasis Karolis P. pareigūnams demonstravo, kaip vyko muštynės.

Muštynės, per kurias buvo sumuštas T. Dobrovolskis, kilo naktį iš gruodžio 23-osios į 24-ąją, apie 3 val. Per jas žiauriai sumuštas kompozitorius prarado sąmonę.

Įtariama, kad jis tą naktį į barą buvo atėjęs išgerti alaus.