Prokuratūra informuoja, kad Molėtų rajone gyvenantis 33 metų R. U. į teisiamųjų suolą sės dėl 2014 metų liepos 6 d. sukeltos avarijos. Tądien, apie 11 val., jis, neseniai nusipirktu sportiniu motociklu, atvažiavo prie kaimo kultūros namų, kur bendravo su pažįstamais vietos gyventojais.

Nors neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės dėl ankstesnių KET pažeidimų bei buvo neblaivus – vėliau jam nustatytas 2,90 prom. girtumas – R. U. pasisiūlė pavėžinti vyrus savo motociklu. Iš pradžių motociklininkas pavežiojo vieną vietinį gyventoją, o po to išvažiavo su 56 metų vyriškiu. Apsauginį šalmą dėvėjo tik vairuotojas, nes teturėjo tik vieną.

Nelaimė įvyko jiems vos išvažiavus iš kaimo. Lenkdamas ta pačia kryptimi važiuojantį traktorių, motociklininkas trenkėsi į traktoriaus tempiamo žolės smulkintuvo galinę dalį.

Avarijoje buvo sužaloti abu motociklu važiavę vyrai. Sunkią traumą patyręs motociklo keleivis, nuvežtas į Utenos ligoninę, mirė.

Dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo, kurio metu žuvo žmogus, ikiteisminį tyrimą atliko Molėtų rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis. Jis jau perdavė šią bylą nagrinėti Molėtų apylinkės teismui.

Prokuroras G. Čekuolis įsitikinęs, kad skaudžios nelaimės būtų buvę galima išvengti, jei ne nepateisinamas kaltinamojo elgesys. R. U. – nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Vien dėl vairavimo esant neblaiviam jis nuo 2004 metų policijos pareigūnams yra įkliuvęs 7 kartus ir už šiuos pažeidimus jam buvo skirtos tūkstantinės baudos, kelis kartus atimta teisė vairuoti transporto priemones bei konfiskuoti du automobiliai, tačiau savo elgesio R. U. nepakeitė. Pasak prokuroro, vieną sykį šiam molėtiškiui, įkliuvusiam prie vairo, buvo nustatytas net 3,05 promilės girtumas.

Pastarąjį kartą sunkaus girtumo laipsnio ir neturintį teisės vairuoti R. U. pareigūnai sulaikė 2013 metų kovą. Tuomet vyriškis dar bandė įsiūlyti policininkams 600 litų kyšį, todėl už tai buvo nuteistas – nubaustas bauda. O už KET pažeidimus molėtiškiui skirta 20 parų arešto ir konfiskuotas automobilis. Tačiau skaudi avarija įrodo, kad šios bausmės molėtiškio neatgrasė sėsti girtam prie vairo.

Už tai, kad neblaivus ir pažeidęs kelių eismo saugumo taisykles sukėlė avariją, kurios metu žuvo žmogus, R. U. gresia nuo 3 iki 10 metų nelaisvės.