Šis narkotikas taip pat pasiglemžė vieno brito gyvybę. Pareigūnai atlieka tyrimą ir prašo tokių pavojingų tablečių turinčių asmenų kreiptis į policija, nes jiems bus taikomas laikina amnestija.

Kaip skelbia JK spauda, britų policija jau suėmė tris asmenis, kurie įtariami platinę gyvybei pavojingus narkotikus. Suimti 19, 20 ir 26 metų vyrai. Visi trys gyvena Ipswiche, Suffolko grafystėje.

Remiantis bylos duomenimis, pirmąja auka tapo 22 metų fabriko darbuotojas Justas Ropas, kuris susmuko ir mirė savo namuose Ipswiche Kūčių dieną.

Antrąja auka tapo 20-metis darbininku dirbęs Johnas Hockingas iš Rendleshamo, taip pat Suffolko grafystėje. Jis kartu su 24 metų Gediminu Kuloku iš Ipswicho ir 27 metų Danieliu Bagnalliu iš Telfordo, Shropshire'o grafystėje, mirė kelių valandų skirtumu pirmąją Naujųjų metų dieną.

Skelbiama, kad į ligoninę dėl minėto narkotiko taip pat pateko G. Kuloko 22 metų draugas Donatas, kuris vis dar yra medikų priežiūroje.

Visi nukentėjusieji vartojo trikampio formos rausvų tablečių su „Supermeno“ logotipu „S“. Suffolko policija ėmėsi precedento neturinčių veiksmų ir paskelbė laikiną amnestiją asmenims, turintiems tokių tabelių, kad jos kuo greičiau dingtų iš gatvių ir būtų nustatyti jų platintojai. Žmonės raginami tiesiog atiduoti jas pareigūnams. Kitų kvaišalų turintiems asmenims amnestija nebus taikoma.

Policijos pareigūnai skelbia, kad praėjusį mėnesį tokios „Supermeno“ ekstazio tabletės buvo platinamos ir Nyderlanduose. Jų sudėtyje yra didelė koncentracija psichotropinės medžiagos p-metoksimetamfetamino (PMMA), kuri veikia lėčiau nei įprasta ekstazio sudėtinė dalis MDMA (3,4-metilenedioksi-metamfetaminas). Dėl to žmonės geria daugiau naujųjų tabelių manydami, kad jos neveikia. Dėl PMMA labai padidėja kūno temperatūra ir pagreitėja pulsas. Pareigūnai pažymi, kad naujosios tabletės su „S“ logotipu gali būti ir apvalios.