Netrukus buvo paskelbta ir kas įtariamas žiauria dviguba žmogžudyste – ieškomas neseniai su jauna moterimi santykius nutraukęs jos buvęs sugyventinis Nerijus Kalaušis.

Tyrimui vadovaujantys Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius bei l. e. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas Darius Žukauskas patvirtino, kad imtasi neeilinių priemonių.

Prokuroras D. Valkavičius pranešė, kad įtariamasis jau sulaikytas.

„Nerijus Kalaušis buvo pripažintas įtariamuoju už akių. Jis buvo sulaikytas Kaišiadorių mieste“, - pranešė prokuroras.

D. Žukauskas pasakojo, kad dirbo ne tik gausios Kauno policijos pajėgos.

„Buvo pasitelkta kitų apskričių policijos pareigūnų. Buvo bendradarbiaujama su valstybės sienos apsaugos tarnyba, tiek Lietuvos, tiek Lenkijos. Buvo tiriamos kelios versijos kur asmuo, galimai padaręs šį nusikaltimą galėjo pasislėpti, - sakė laikinasis Kauno policijos vadovas. - Tikrinat vieną informaciją jis buvo sulaikytas Kaišiadorių mieste, laiptinėje, išeinantis iš buto. Asmuo nesipriešino.“

Kol kas įtariamasis nuvežtas į Kaišiadorių policijos komisariatą. Kaip elgėsi įtariamasis, policija neskuba pasakoti. Anot D. Žukausko, vyras gailisi, tačiau sako, kad svariausi argumentai tyrimui yra ir dar bus surinkti tiek nusikaltimo vietoje, tiek per įtariamojo apklausą nusikaltimo vietoje.

Prokuroras atskleidė, kad tai vadinamasis buitinis konfliktas, per kurį įvykdytas nužudymas. Ar nusikaltimas buvo planuotas, kol kas aplinkybės tikslinamos.

Policija buvo gavusi informacijos, kad įtariamasis gali sprukti iš Lietuvos, nes jis turi kontaktų Anglijoje ir kitose šalyse. Kur tiksliai slėpėsi įtariamasis, policija neatskleidžia. Atskleidžiama tik tiek, kad šešis kartus teistas vyras slapstėsi ne savo artimųjų bute.

D. Žukauskas sakė, kad viešai paskelbtas atsisveikinimas, kad įtariamasis esą ketina pasitraukti iš gyvenimo, buvo santykinai svarbus tyrimui.

Prokuroras D. Valkavičius informuoja, kad įtariamasis sulaikytas pirmadienį 14-tą valandą dienos, maždaug parai praėjus po nusikaltimo. Nužudymo įrankis, peilis, buvo rastas nusikaltimo vietoje. Įtariamojo paieškoje prokurorai buvo nusprendę prašyti teismo suėmimo net jei jis nebus sugautas - už akių, tačiau to neprireikė. Vyras bus vežamas į teismą, kol kas jis sulaikytas 24 valandoms.

Prokuratūra neskuba kreiptis į teismą dėl įtariamojo suėmimo. Po pirminės apklausos Kaišiadorių policijos komisariate nužudymu įtariamas N. Kalaušis nuvežtas į Kauną. Čia policija ir tyrėjai tęsė darbą. Prokuratūra iki sulaikymo termino pabaigos žada nuspręsti, kada prašys teismo skirti suėmimą. Šiuo metu nėra tvirtai nuspręsta, ar tai bus padaryta antradienį, ar trečiadienį. DELFI žiniomis, įtariamojo išsamaus paaiškinimo nusikaltimo vietoje tikimasi antradienį. Neoficialiomis žiniomis, kur slapstosi įtariamasis policijai išdavė N. Kalaušiui artimas žmogus.

Jei tyrimas patvirtins įtariamojo kaltę dėl tyčinio nužudymo (pradėtas tyrimas pagal BK 129 str. 2 d. 5 p.), gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20-ties metų, arba įkalinimas iki gyvos galvos.