praeityje kelis kartus teistą ir skandalingose istorijose pagarsėjusį A. Pukelį šiomis dienomis apklausė kauniečiai kriminalistai ir prokurorai. Įtariama, kad jis galėjo lapkritį organizuoti Kauno kriminalinio pasaulio autoriteto Henriko Daktaro, pravarde Henytė, sūnaus Enriko Daktaro pagrobimą ir sumušimą.

Nevaržoma laisvė – už 30 tūkst. litų

Gerai informuotų DELFI šaltinių žiniomis, per apklausą Švinius neslėpė, kad atskubėjo aiškintis su jaunesniuoju Daktaru dėl to, kad buvo negražiai pasielgta su jo gyvenimo moterimi.

Teisėsaugininkai po šios apklausos nusprendė A. Pukeliui laisvės nesuvaržyti ir vyriškiui laisvai leista sutikti didžiausias metų šventes – Kalėdas bei Naujuosius metus už simbolinį 30 tūkstančių litų užstatą.

Netrukus po šio sprendimo prokuroras ir apklausą vykdę tyrėjai išėjo šventinių atostogų.

Jau anksčiau būta duomenų, kad Baltarusijoje nemažai laiko praleidžiantis Švinius ieškojo priėjimų prie mūsų teisėsaugos. Neva jam šiais subtiliais klausimais bandė pagelbėti ir du gerai žinomi bei viešumo nevengiantys šalies milijonieriai. Vienas iš jų pastaraisiais metais sėkmingą verslą vysto Maskvoje, todėl retokai pasirodo Lietuvoje.

Nors keli savo vardų ir pavardžių skelbti nenorėję aukšti Kauno teisėsaugininkai DELFI tvirtino nežinantys visų ikiteisminio tyrimo peripetijų, jie kategoriškai neigė pasklidusius gandus, kad už A. Pukelio išlaisvinimą galėjo būti sumokėtas 100 tūkstančių eurų kyšis.

Konflikto pradžia - per Dž. Butkutės koncertą

Nenorėdamas pernelyg afišuotis Lietuvoje pastaraisiais metais A. Pukelis nemažai laiko praleidžia Baltarusijoje. Jis neretai pristatomas kaip ir Baltarusijos verslo ir jo atstovų propaguotojas mūsų šalyje.

Likus kelioms dienomis iki incidento su E. Daktaru, A. Pukelis skaitė pranešimą Vilniuje surengtoje verslo konferencijoje, į kurią buvo atvykęs net šalies premjeras Algirdas Butkevičius, kiti politiniai veikėjai.

DELFI primena, kad konfliktas tarp Šviniaus ir kalėjimu iki gyvos galvos nuteisto bei Lukiškių kalėjime kalinamo H. Daktaro sūnaus įsiplieskė po to, kai lapkričio 15-osios vakarą Kauno „Žalgirio” arenoje vykusiame Džordanos Butkutės koncerte, neaiškių svaigalų padauginęs E. Daktaras prikibo prie A. Pukelio gyvenimo moters.

Daktaras jaunesnysis Šviniaus moterį iš pradžių apliejo gėrimu. Dar po to ir išplūdo necenzūriniais žodžiais, išvadino „žiurke”.

Susinervinusi A. Pukelio žmona iškart telefonu paskambino tą patį vakarą Kaune buvusiam vyrui. Šis su keliais rusiškai šnekančiais vyriškiais tą dieną buvo pastebėtas keliose Kauno vietose. Važinėjo prabangiu automobiliu „Mercedes-Benz S”, kurį puošė baltarusiški registracijos numeriai su trimis nuliais. Manoma, kad kartu su A. Pukeliu buvo jo bičiuliai iš Baltarusijos.

Po kelias valandas užtrukusių aktyvių E. Daktaro paieškų, įtūžęs A. Pukelis su kompanija buvusio Kauno Daktarų lyderio sūnų ir jo bičiulius atsitiktinai pastebėjo Kauno centre esančioje V. Putvinskio gatvėje. Ji garsėja iki paryčių veikiančiais naktiniais klubais, kokteilių barais.

Čia sustoję keturi vyrai akimirksniu iššoko iš automobilio ir E. Daktarui pasiūlė pasivažinėti po Kauną. Netrukus jaunasis Daktaras be didesnių ceremonijų buvo jėga įgrūstas į automobilio bagažinę.

Įvykį mačiusieji vėliau pasakojo, jog prieš šią kelionę E. Daktaras gerokai apsistumdė su Šviniumi. Išvydę tokią netikėtą sceną iš klubų išeinantys smalsuoliai netrukus keliais automobiliais pasileido paskui nuvažiuojantį Šviniaus Mersedesą.

Kas vyko toliau, niekas nematė ir negali paliudyti. Apie tai iš pradžių nebuvo linkęs pasakoti net išpuolio auka tapęs H. Daktaro sūnus. Tačiau praėjus kuriam laikui E. Daktaras persigalvojo ir pradėjo dėstyti tos nakties įvykio aplinkybes.

Prieš 20 metų H. Daktaras konfliktavo su atlikėja

Tai, kad E. Daktaras davė parodymus teisėsaugai nustebino ne tik Kauno, bet ir ir kitų miestų kriminalinio pasaulio veteranus. Maža to, buvo pasklidę kalbų, kad jaunasis Daktaras netgi galėjęs paprašyti 100 tūkstančių eurų už tylėjimą ir parodymų atsisakymą.

Daugelį organizuotą nusikalstamumą tiriančių buvusių ir esamų teisėsaugininkų tokia žinia nustebino, kadangi mafijos klestėjimo laikais Tauragės krašto vietininku laikytas A. Pukelis palaikė šiltus santykius su E. Daktaro tėvu H. Daktaru.

Likimo ironija, beveik lygiai prieš 20 metų, Kauno Vilijampolės banditų pamėgtame, tuomet veikusiame „Vilijos” restorane Naujųjų metų naktį, sutinkant 1995-uosius, E. Daktaro tėvas H. Daktaras jau gerokai po vidurnakčio turėjo rimtą konfliktą su Dž. Butkute. Būta kalbų, kad tą vakarą Dž. Butkutė neva nederamai išvadino H. Daktarą ir po to buvo griežtai paauklėta. Apie šį konfliktą žinoma moteris nelinkusi pasakoti ir kiek būta žiniasklaidos bandymų, jie visi baigdavosi nesėkme.

Per televiziją vadovavo šventinei medžioklei

Po šio įvykio netrukus buvo sulaikytas ir apklaustas Šviniaus vairuotojas. Vyriškis netrukus buvo paleistas į laisvę.

Nusikaltimo „liudytoju” tapęs limuzinas „Mercedes – Benz S” netrukus buvo uždarytas ir iki šiol vis dar stovi vienoje iš Kaune saugomų automobilių stovėjimo aikštelių.

Pats Švinius netrukus pabėgo iš Lietuvos ir kuriam laikui apsistojo Baltarusijoje, į kurią jis pamėgęs važinėtis jau ne vienerius metus. Kad vyras buvo rimtai sunerimęs ir nusiteikęs keliauti už grotų byloja ir tai, kad būdamas Baltarusijoje A. Pukelis skubiai tvarkė verslo reikalus ir ieškojo tinkamų įpėdinių, kurie galėtų sėkmingai prižiūrėti verslą, kol jo nebus šalia.

Įdomus sutapimas: šiomis dienomis per vieną iš Rusijos komercinių kanalų buvo rodoma televizijos laida „Medžioklė ir žuklė” („Ochota i rybalka”, - red.past.). Šioje pramoginėje laidoje Lietuvos plotuose nufilmuotas pasiruošimas lietuviškai medžioklei. Įdomiausia, kad paklusnių medžiotojų paradui dirigavo pats A. Pukelis. Kalėdų senelio kepurėlę užsidėjęs Švinius draugiškai ir maloniai susirinkusiems medžiotojams dėstė būsimos šventinės medžioklės veiksmų planą.

Manoma, kad ši televizijos laida buvo parodyta neatsitiktinai, o siekiant pagerinti vėl kiek aptemusią Šviniaus reputaciją. Juk ne paslaptis, kad buvęs Tauragės reketininkų lyderis,pastaraisiais metais sėkmingai besisukantis legaliame versle, turi plačių ryšių ne tik mūsų šalyje, bet ir Baltarusijoje, Rusijoje. O per gerus pažįstamus ir nemažus pinigus šiais laikais viskas įmanoma.

Arūnas Pukelis, pravarde Švinius, tapo Rusijos TV žvaigžde