9.24 val. paskambinęs vyras prisistatė, pasakė ne tik savo pavardę, bet ir gimimo metus, adresą, telefono numerį. Jis pranešė, kad prie trečiojo policijos komisariato (Pylimo g. 52) padėjo sprogmenį - 5 kg "tritano" (galbūt supainiojo su trotilu).

Teigė, kad sprogti turėtų po 5 val.

Vyriškis vardu Valerijus (gim. 1984 m.) sulaikytas komisariate - pasirodo, jis skambino būdamas pastate. Prie spaudos kiosko, esančio šalia komisariato, rastas lagaminas. Kol jo neapžiūrėjo išminuotojai, pareigūnai nežinojo, kas jame yra. Apie 10.40 val. į įvykio vietą atvažiavo antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai. Iš kiosko buvo evakuota pardavėja.

Apie 11.20 val. išminuotojai baigė darbą. Kaip DELFI sakė "Aro" vadas Viktoras Grabauskas, išminuotojai šovė į lagaminą iš vandens patrankos, o paskui jį išsivežė. Paaiškėjo, kad lagamine sprogmenų nebuvo, tik kažkokios šiukšlės ir įrankiai (atsuktuvai ir kt.).

Nuo 11.25 val. v4l leidžiamas eismas Pylimo gatve.

Sulaikius grasintoją paaiškėjo, kad šis žmogus policijai žinomas - jis anksčiau buvo sulaikytas už grasinimą susprogdinti prie "Maximos" stovintį automobilį, ne kartą gydytas psichiatrijos ligoninėse.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų. Įtariamąjį buvo ketinta dviem paroms uždaryti į areštinę, bet galų gale buvo nuspręsta atiduoti jį psichiatrų globai - vyriškis paguldytas į ligoninę.