Policijos pareigūnų duomenimis, gruodžio 10 d. apie 5 val. 20 min. Mažeikių rajone, Pikelių kaime, namuose, reanimuojant, nuo įvairių sužalojimų mirė vyras (gimęs 1987 m.).

Mirusio jauno vyro mama sakė iš sūnaus išgirdusi apie avariją. Nors sunkiai sužalotas sūnus, dar sugebėjo pasakyti, kad važiavo su draugais automobilu ir juo  vertėsi. Policijos pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad avarija įvyko tame pačiame Pikelių kaime. Įvykio vietoje rastas automobilio numeris, pagal kurį tyrimas nuvedė iki Mažeikių. Čia gyvenantis vyras tik tuomet suprato, kad buvo pavogtas jo „VW Golf“ automobilis.

Karštais nusikaltimo pėdsakais sekę pareigūnai surado, kad važiavo su neišgyvenusiu jaunu vyru. Gruodžio 10 d. apie 13 val. surastas vogtas automobilis, kurį vienas įtariamųjų jau ardė. Sulaikius įtariamąjį, gimusį 1996 m., tyrimo pėdsakai vedė toliau. Netrukus sulaikytas dar vienas, 1994 m. gimęs įtariamasis. Abu policijai gerai žinomi. 1994 m. gimęs įtariamasis slapstėsi nuo laisvės atėmimo bausmės.

Abiems sulaikytiems vyrams iškelta baudžiamoji byla dėl automobilio vagystės ir eismo įvykio, per kurį žuvo žmogus.