Apie tai pranešė portalas znak.com. Portalo šaltinių teigimu, R. Zamolskis ligoninėje laikomas pririštas, nes bandė nusižudyti.

Kiek anksčiau jis bandė perduoti žmonai laišką. „Teksto tiksliai neatsimenu, bet jo turinys toks: išvažiuok, nelauk manęs, aš jau lavonas", - pranešė šaltinis.

"Šis žmogus karinės-medicininės komisijos ir psichiatro sprendimu tikrai laikomas pririštas. Taip yra iki šiol", - patvirtino Federalinės bausmių vykdymo tarnybos Sverdlovsko srities vyriausiosios valdybos spaudos tarnyba. Priežasčių, kodėl buvo priimtas toks sprendimas, žinyba neatskleidė. Kada R. Zamolskiui bus pradėtas taikyti švelnesnis sulaikymo režimas, „priklausys nuo jo sveikatos būklės“, nurodė tarnybos atstovai.

R. Zamolskio ieškota daugiau nei dešimt metų. Lietuvoje jis buvo ketvirtas labiausiai ieškomas policijos asmuo – iš karto po trijų Sausio 13-osios įtariamųjų.

Pabėgęs iš Lietuvos, R. Zamolskis pakeitė vardą ir pavardę, tačiau savo veiklos pobūdžio nekeitė. Rusijoje jis įtariamas dešimtimi įvykdytų žmogžudysčių Maskvoje, Sankt Peterburge ir Sverdlovsko srityje, taip pat kitais sunkiais nusikaltimais.

Iš Kauno r. (Ramučių k.) kilusio R. Zamolskio paieška buvo paskelbta dar 2001-siais metais. Kiek vėliau paskelbta ir tarptautinė paieška.

R. Zamolskį 1996 metais Kauno apygardos teismas pripažino kaltu dėl nužudymų, vagysčių, pasikėsinimo į policijos pareigūnų gyvybę. Kadangi vyras sirgo psichikos liga, teismas atleido jį nuo bausmės, pripažino nepakaltinamu ir paskyrė priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje.

Tačiau po kelių metų, padedant bendrininkams, į ligoninę buvo atsiustas suklastotas fakso pranešimas apie sprendimą R. Zamolskį paleisti. Taip jis ištrūko į laisvę.

R. Zamolskis 2001 m. Vilniuje su Virginijum Savickiu prie parduotuvės „Maxima bazė“ užpuolė Lietuvos žemės ūkio banko inkasatorius. Tuo metu, kai vienas jų nešė pinigus į šarvuotą mikroautobusą, o kitas sėdėjo mašinoje, banditai puolė: iš maždaug 70 metrų atstumo R. Zamolskis iš automato apšaudė mikroautobusą, o V. Savickis iš pistoleto šovė pinigus nešusiam inkasatoriui į galvą (medikams pavyko išgelbėti šį žmogų). Tąsyk jie pagrobė 70 tūkst. litų.

2001 metais R. Zamolskį Panevėžyje sužeidė policijos pareigūnai, tačiau jam pavyko išsigydyti sužalojimus. Tų metų spalio 8 dieną R. Zamolskis ir jo bendras 25 metų V. Savickis apšaudė juos persekiojusius policijos pareigūnus. Sužeistam R. Zamolskiui pavyko pasprukti nuo pareigūnų.

Tuo tarpu V. Savickis su dviem įkaitais - 14-mečiu Aleksandru Špilevojumi ir 60-mete Bronislava Varnyte - buvo užsibarikadavęs jos bute. Po 15 valandų trukusio įkalinimo įkaitus išvadavo „Aro“ pareigūnai. Operacijos metu V. Savickis buvo nukautas.

2001-ųjų birželio 5-sios vakarą R. Zamolskis ir V. Savickis Vilniaus centre šūviais iš pistoletų sužeidė policininkus. Pareigūnams tada pavyko sulaikyti tik pavojingų nusikaltėlių bendrą - 26 metų M.Čepulį.

R. Zamolskis sulaikytas šių metų rugpjūčio 15 d. Jekaterinburge, kur planavo įvykdyti dar vieną užsakomąją žmogžudystę.

Rusų teisėsaugininkai mėgino jį
sulaikyti dar 2013 metų vasarą. Tai vyko privačiame name
Čeliabinsko srities
Kaslinko rajone. Tą kartą R. Zamolskis atsišaudydamas pabėgo automobiliu „Oka“. Vėliau, metęs
mašiną, nuo savo persekiotojų
jis pasislėpė miškuose.   

 

Namuose,
kur buvo aptiktas R. Zamolskis, per kratą buvo aptiktas įspūdingas arsenalas: automatinis šautuvas AKS-74 su
lazeriniu taikikliu, snaiperinis šautuvas SVD, 600 šovinių automatiniam šautuvui ir kulkosvaidžiui,
pistoletas TT, revolveris, karabinas „Blaser“, radijo ryšiu
valdoma mina, 20
sprogdiklių, trotilo šaškė.
  

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Olandų g. 19 - 2, Vilnius,  www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val.  Darbo laikas:  I, III, V 16.00–20.00 

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt