Šis nemažą atgarsį sukėlęs nusikaltimas padarytas šių metų vasario 2 d. Šiauliuose. Bylos duomenimis, apie 20 val. V. N. ir O. Z. Vaidoto gatvėje įsibrovė į S. P. namą. Kai O. Z. laužė duris, šeimininkas miegojo.

Susirinkę įvairių maisto produktų įsibrovėliai ruošėsi sprukti, tačiau tuo metu S. P. pabudo. Kaip vėliau ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme kalbėjo O. Z., jis anksčiau pas minėtąjį vyrą gyveno. Neva, namo šeimininkas buvęs jam skolingas 200 litų, todėl pareikalavo skolą atiduoti. Tačiau pinigų vyras neturėjo. Už tai O. Z. jį sumušė. Išeidami įsibrovėliai auką užrakino, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Jaunuoliai su pavogtu maistu parėjo į nakvynės namus. O. Z. pagrobtą maistą atidavė čia buvusiems gyventojams. Tačiau netrukus įsibrovėliai vėl grįžo į tą patį namą, kurio viduje tebegulėjo sumuštas šeimininkas. Įsibrovėliai išvertė spinteles, bet pinigų nerado. O. Z. teisme prisipažino, kad tuo metu ant S. P. buvo labai piktas, tad išeinant jam ir kilo mintis namą padegti.

Įžiebęs liepsną O. Z. kartu su V. N. vėl užrakino namo duris pakabinama spyna ir dingo. Sprukdamas O. Z. pasiėmė namo šeimininko tapatybės kortelę, kurią netrukus atidavė savo bendrininkui.

Nuo smūgių ir gaisro nukentėjusį namo šeimininką išgelbėjo atskubėję ugniagesiai. Policijos pareigūnai šį nusikaltimą išaiškino labai greitai, jau kitą dieną policininkai sulaikė V. N., pas jį buvo rastą pavogta S. P. tapatybės kortelė.

Teisme V. N., kuris už įvairius nusikaltimus anksčiau teistas jau 5 kartus, savo kaltę neigė, jis atsisakė duoti parodymus. O. Z. savo kaltės neneigė.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad padarytas nusikaltimas yra įrodytas liudytojų, O. Z. parodymais, ekspertų pateiktomis išvadomis, kita byloje surinkta medžiaga. Už padarytus nusikaltimus V. N. skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. O. Z. nuteistas kalėti 10 metų, teismas atsižvelgė į tai, kad jaunuolis savo kaltę pripažino. Teismo sprendimu abu nuteistieji Valstybinei ligonių kasai turės sumokėti 1166 litus.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.