Anot teismo, minėtų asmenų kaltė neįrodyta, nes pati nukentėjusioji pakeitė parodymus, duotus ikiteisminio tyrimo metu, o ir į teismą ją teko atvesdinti jėga.

Į teismą atėjo trys kaltinamieji: antrankiais surakintas 45-erių panevėžietis Saulius V. 38-erių mažeikiškis Egidijus J. ir 36-erių Kalvarijos gyventoja Rasa V. Šie žmonės buvo kaltinami prieš ketverius metus Mažeikiuose galėję pardavinėti 16-metę ir pelnytis iš jos prostitucijos.

Bylos duomenimis, veikdami bendrai, Saulius V., Egidijus J. ir Rasa V., įtraukė paauglę į prostituciją, naudojo fizinį ir psichologinį smurtą, laikė per prievartą užrakinę viename Mažeikių bute. Esą paauglei buvo liepiama rašyti sms žinutes į televiziją su pasiūlymu susitikti su vyrais už paramą. Jai būdavo nurodoma kaip klientams atrašyti, nepilnametė pas juos būdavo nuvežama. Esą už suteiktas paslaugas gautus pinigus pasiimdavo kaltinamieji.

Nukentėjusioji buvo nurodžiusi, kad prostitucijos paslaugas suteikė ne mažiau kaip septynis kartus. Teismui teko visus tris kaltinamuosius išteisinti, mat dabar jau 20-metė mergina teisme savo ikiteisminio tyrimo metu duotų parodymų nepatvirtino. Priešingai – teismo posėdžių ji nelankė, o kai buvo atvesdinta jėga, teigė parodymų neduosianti.

Pastangų padėti prikviesti nukentėjusiąją į teismą nerodė ir „Caritas“ organizacija, globojanti nuo seksualinės prievartos nukentėjusias moteris. Nepavykus įrodyti įtariamųjų kaltės, visi trys asmenys buvo išteisinti.

Nukentėjusiosios teismo salėje nebuvo. Policijos duomenimis, ji jau kurį laiką yra išvykusi iš Lietuvos.