D. Dudaejevas vienintelis iš keturių kaltinamųjų gavo piniginę bausmę – jis turės sumokėti 3250 Lt dydžio baudą. Teismo proceso pradžioje D. Dudajevas savo kaltę neigė, tačiau vėliau prisipažino dalyvavęs nusikalstamoje veikoje.

„Aš nematau nieko blogo tame, kad norėjau padėti žmonėms, kurie gyvena Kaukaze, pavojingoje zonoje. Norėjau jiems padėti patekti į Europą. Tai šeimos su vaikais, tačiau aš nežinau, kur jie norėjo keliauti toliau, aš tenorėjau jiems padėti atvykti į Europą“, - anksčiau yra sakęs D. Dudajevas, turintis Gruzijos pilietybę. Ketvirtadienį skelbiant nuosprendį D. Dudajevas posėdyje nedalyvavo.

Kartu su D. Dudajevu nuteisti dar trys vyrai. 36 metų Alius Jankauskas, 25-erių Dainius Ivaška nuteisti lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis Šiuo metu suimtas 26 metų Nerijus Moncevičius ir toliau lieka už grotų – subendrinus bausmes jam skirti ketveri metai nelaisvės.

Vyrams pareikšti kaltinimai tuo, jog veikdami organizuotoje ir atlikdami iš anksto sutartus vaidmenis, 2010 metų pradžioje grupėje dideliais kiekiais klastojo dokumentus. Jiems taip pat inkriminuojamas antspaudo, spaudo, dokumento pagrobimas arba disponavimais jais. Taip pat įrangos antspaudams, spaudams, dokumentams ar griežtos atskaitomybės blankams klastoti gaminimas, laikymas, gabenimas, siuntimas ar realizavimas.

Kaltinamajame akte teigiama, kad pasai buvo padirbti būtent D. Dudajevo prašymu. Už tai buvo sutarta sumokėta 7,5 tūkst. Lt. Be to, vyras kaltinamas narkotinių medžiagų laikymu ir gabenimu.

DELFI primena, kad D. Dudajevas buvo sulaikytas praėjusių metų kovą. Vyro automobilyje buvo rasti septyni padirbti Lietuvos piliečių pasai. Įtariama, kad D. Dudajevas padirbtus dokumentus gabeno Vilniuje gyvenantiems gruzinams.