Muitin4s tarnyba informuoja, kad pirmadienį, gruodžio 1-ąją, apie 13 val. dienos į Kybartų kelio postą iš Rusijos Kaliningrado srities atėjęs Rusijos pilietis E. G. sakėsi vykstąs į Lietuvą ir muitininkams teigė deklaruotinų daiktų neturįs. Tačiau pareigūnai detaliai patikrino minėtą asmenį ir jo striukės vidinėse kišenėse rado 140 tūkst. Lt grynųjų pinigų kontrabandą. Pinigai buvo sudėti į maišelius 200 litų banknotais.

Pareigūnai sulaikė tiek pinigus, tiek minėtą pilietį, kuris negalėjo paaiškinti kodėl nedeklaravo į Lietuvą įsinešamų pinigų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos (pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 dalį). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Muitinės pareigūnai dar kartą primena, kad kiekvienas fizinis asmuo, atvykstantis į Europos Sąjungą ar išvykstantis iš jos ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 000 eurų pinigų sumą grynaisiais (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinėje.

Gabenami grynieji pinigai raštu deklaruojami Lietuvos Respublikos pasienio kontrolės punktuose veikiančiose muitinės įstaigose užpildant Grynųjų pinigų deklaraciją, kuri turi būti pateikiama muitinį tikrinimą atliekančiam muitinės pareigūnui.