Avarija įvyko, kai važiuojant Vilniaus plentu, prie Jakų žiedinės sankryžos, automobilio „Audi 80“ vairuotojas Rolandas, gim. 1971 m., nesugebėjo sustoti prieš įvažiavimą į žiedinę sankryžą sustojusį automobilį „Audi A4“ ir rėžėsi į šio galą.

Avarijos aplinkybės aiškios, tad Rolandas, nukentėjusiajai vairuotojai Nidai ėmė aiškinti, kad būtų pats laikas užpildyti eismo įvykių deklaracijas, kol policija neatvažiavo, tik štai bėda, jis jokių dokumentų neturi, nei mašinos, ne savo.

Tuo metu pro šalį važiavo Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai. Jie sustojo pasiteirauti ar avarijos dalyviams nereikia pagalbos. Vienas pareigūnas padėjo į kelkraštį nustumti nevažiuojantį „Audi 80“ ir pajuto, kad šio automobilio vairuotojas „kvepia“.

Rolandui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3.16 prom. alkoholio.

Vyriškis gailėjosi, kad labai gailisi išvakarėse ne iki dugno išgėrė butelį degtinės. Ryte atsibudo, išgėrė likučius, ir štai, važiuodamas pas savo merginą pakliuvo į avariją. Rolandas tikino, kad šiaip jis negeria alkoholio. Tik vakar išgėrė. Nė pats nesuprato kodėl.

Automobilis „Audi 80“ uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, o avariją sukėlęs asmuo gali būti nubaustas bauda 4000 - 5000 lt ir netekti vairuotojo pažymėjimo 30-60 mėn. Arba 15-30 parų areštas, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą 30-60 mėn.

Vyras prasitarė, kad geriau jau pasėdės areštinėje, nei mokės pinigus.