Iš pradžių buvo tikrinami vairuotojai atvažiuojantys nuo magistralės pusės. Nė vienam vairuotojui pareigūnai neturėjo pastabų. Nebuvo, net užuominų, kad alkoholio matuoklio ekrane galėtų pasirodyti kiti skaičiai, ne nuliai. Vos policijos ekipažai persikraustė į senajį Žemaičių plentą, situacija pasikeitė.

8.40 val. patruliai pastebėjo, kad tolumoje iš kelio į žvyrkelį nusuko automobilis „Mazda“. Pareigūnai Nerijus Rugenis ir Mažvydas Uogintas sėdo į automobilį „Škoda Octavia“ ir nusivijo bėglį. Iš pradžių sekė pagal ratų vėžes. Pasiviję automobilį „Mazda 6“ pareigūnai įjungė garsinius signalus ir per garsiakalbį pareikalavo vairuotoją sustoti. Tačiau šis Palangos ir S. Nėries gatvių sankryžoje pasuko link miško ir, padidinęs greitį, bandė pasprukti nuo policijos.

Vakarų take pilietis privažiavo privataus namo tvorą, šoko iš mašinos ir bėgte puolė į mišką slėptis.

Pareigūnai už 400 metrų miške pasivijo bėglį. Paaiškėjo, kad jis turėjo aibę priežasčių bėgti nuo policijos. Automobilio „Mazda 6“ vairuotojui, rietaviškiui Sigitui Š., gim. 1974 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.77 prom. alkoholio. Pilietis už vairavimą išgėrus šių metų kovą jau yra praradęs teisę vairuoti. Jo automobilyje rasta apie 10 litrų naminės degtinės. Stiklinė tara su „kvietrugiu“ buvo numesta ant galinės sėdynės. Sigitas sakė, kad alkoholį įsigijo savo reikmėms, o kur nusipirko, tai sakė, neišduos.

Atvežus į Rietavo policijos komisariatą paaiškėjo, kad rietaviškiai pareigūnai žinojo Sigito Š. Pomėgį vairuoti, nors ta teisė iš jo yra atimta. Ansčiau jam pavykdavo nuo policijos pabėgti, todėl bėgo ir šį kartą.

Sigitui Š. surašytas protokolas už šiuos pažeidimus: nepaklusimas teisėtiems pareigūnų reikalavimams sustoti, pakartotinas vairavimas per metus, kai esi neblaivus. Piliečiui gresia 4000-5000 litų bauda, taip pat, automobilio konfiskavimas. Dėl naminės degtinės bus iškelta atskira byla.

Po pietų Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai persikraustė į Plungę. Apie 13.30 val. V. Mačernio gatvėje sustabdytam automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojui Dariui J., gim. 1975 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.66 prom. Su šeima važiavęs pilietis paaiškino, kad likus pusvalandžiui iki kelionės jis išgėrė skardinę alaus. Išvakarėse gėręs nebuvo. Jam gresia 1000-1500 litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo 12 iki 18 mėnesių.

Toje pačioje V. Mačernio gatvėje įkliuvo dar vienas girtas ekipažas. Girti vaikinai automobiliu vyko pirkti kebabų, tačiau policija nutraukė kelionę. Automobilio vairuotojui Petrui R., gim. 1990 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2.18 prom. Jaunuolis liejo ašaras, mat jis yra vilkiko vairuotojas, turėjo visas vairavimo kategorijas.

Nukentėjo ir keleivis – automobilio „Opel Omega“ savininkas Giedrius V. Jam surašytas protokolas už tai, kad patikėjo savo automobilio vairą girtam vairuotojui. Taip pat surašytas antras protokolas už tai, kad rugpjūčio pabaigoje, kelyje Palanga–Šiauliai viršijo leistiną greitį 29-iais kilometrais. Policijoje nesilankė, teigdamas, kad dėl negavo šaukimo. Iš pažiūros Giedrius buvo dar girtesnis už jo automobilio vairuotoją.