Įtariamąjam teko parodyti, kur jie susitiko, kada buvo išdaužyti automobilio „Hyundai“ stiklai, kur susimušė su mergina. Nusikaltimo aplinkybes teko rodyti su nusikaltimų tyrimui naudojamu manekenu. Aiškėja, kad mergina nužudyta ne tik mušant. Tyrėjai prasitarė, kad nužudyme naudoti įrankiai, kurie nebuvo skirti automobilio remontui.

Nusikaltimo pėdsakai vedė gana toli. Valdas J. tyrėjus vedė ir pro Miniją, apie kurią pasakojo vienoje apklausoje, esą ten įmetęs studentės kūną. Vėliau visgi jis prisipažino, kad merginos kūnas kitoje vietoje. Prie vandens buvo rasti keli merginos daiktai. Su tyrėjais jam teko keliauti kone iki savo mamos namų Macikuose. Vienas sustojimų buvo ir vieta, kurią žinute draugėms nurodė studentė: keli kilometrai iki Preikulės. Manoma, kad būtent tą ženklą matė J. Šikšniūtė.

Papildyta 14.04: Jau vaikštant Macikuose, rastas merginos sportinis krepšys su daiktais. Jis iki šiol nebuvo aptiktas. Krepšys gulėjo griovyje, netoli vietos, kur surastas merginos kūnas. Jaunas vyras parodė, kaip pirma atsikratė kūnu, tik tuomet išmėtė jos daiktus.

Įtariamasis rodė, kaip grūmėsi su mergina, ištempė ją iš automobilio, parvertė ant žemės. Grumtynių faktą patvirtina ir tai, kad rasti suplėšyti merginos drabužiai.

Studentę į Klaipėdą pažadėjęs nuvežti jos nužudymu įtariamas jaunas vyras, įtariama, savaitgalį siūlė ne vieną merginą pavežėti iki uostamiesčio.

Vėlų lapkričio 16-osios vakarą dingusios J. Šikšniūtės pasigedo draugės, jos žinutės joms sukėlė nerimą, kad merginai galėjo nutikti kas blogo. Netrukus studentės jau ieškojo ir artimieji, ir policija.

Iš pradžių apklaustas kaip pakeleivę pavežęs „Hyundai“ vairuotojas, Valdas J. nekėlė įtarimų. Tačiau vos paleistas po apklausos, netrukus buvo vėl sulaikytas. Šį kartą jam uždėti antrankiai. Merginos  ieškantiems pareigūnams kilo įtarimų, kad jaunas vyras kažką nutyli. Po antrosios apklausos ėmė aiškėti, kad jauna mergina nužudyta.

Trečiadienį teismas leido suimti įtariamąjį trims mėnesiams. Jaunas vyras normaliai paaiškinti savo veiksmų negalėjo. Jo advokatas prasitarė, kad mergina galėjo būti nužudyta, siekiant nuslėpti seksualinį nusikaltimą. Ar įtariamasis seksualiai pasinaudojo mergina, pirminiai tyrimo duomenys turėtų būti atskleisti jau ketvirtadienio pavakarę.