Greičiausiai, bandydami rasti atsakymus, kodėl jaunas vyras galėjo atimti studentei Justinai Šikšniūtei gyvybę, interneto naršytojai aptiko įrašą, kuris sukrėtė. Įtariamą nusikaltimo naktį, lapkričio 17-ąją, 6.30 val. vietos gyventojams skirtame interneto portale atsirado skelbimas su nuoroda į įtariamojo telefono numerį. Nužudymo tai niekaip nepaaiškino, tačiau atrodė, kad jaunas vyras lyg niekur nieko planuoja tolesnį savo gyvenimą. Skelbime siūloma atlikti įvairius apdailos ir statybos darbus bet kurio pageidaujančiojo namuose. Rašoma, kad jei tik reikia, gali pakeisti ir stogą. Prie skelbimo prierašas: „jei nepriskambinat, rašykit SMS, perskambinsiu“.

Skelbimas dėl darbo

Interneto naršytojai aptiko ir kitokio pobūdžio skelbimą interneto portale tik suaugusiems. Panašu, kad šis jaunuolis jau ne vienerius metus naršė po pornografinius tinklalapius. Pvz., dar 2009 m., būdamas 18-os, jis tinklalapyje, kur savo skelbimus talpina sekso paslaugas siūlančios merginos, prie kelių nuotraukų parašė: „Parasyk man:)... (tel. nr. – red.) jaj noretum gero sekso:)“ (kalba netaisyta – red.).

Ėmus aiškėti kraupiam nusikaltimui, įtariamojo Valdo J. sesuo neslėpė, kad ne tik jo nepažinoję žmonės šokiruoti, visa jo šeima sukrėsta. Nors brolis anksčiau ir turėjo reikalų su teisėsauga, ji DELFI sakė, kad jis nebuvo siaubūnas. Vietos gyventojai, pažinoję šeimą, išsakė įvairias nuomones apie vaikiną.

Prokurorui teismo paprašius suimti įtariamąjį, apklauiamas jaunas vyras neišsakė aiškaus nusikaltimo motyvo. Teisme kalbėjęs Valdas J. nurodė, kad su studente susimušė. Kur jos kūnas, jis iškart neatskleidė. Teismas įtariamąjį leido suimti maksimaliam galimam laikui – trims mėnesiams.

Laukiama tolesnių tyrimo rezultatų. Turėtų paaiškėti, ar mergina buvo išžaginta. Advokatas Edvardas Staponkus užsiminė, kad susimušti su mergina jo ginamasis galėjo dėl to, kad norėjęs pasimylėti, o jo pakeleivė nesutikusi.