1991 metais gimusį vyrą prokuroras nori matyti už grotų maksimalų galimą laiką. Klaipėdos miesto apylinkės teisme pateiktas prašymas suimti Valdą J. trims mėnesiams.

Jaunos merginos dingimas sukrėtė visą Lietuvą. Kol teisėsauga aiškinasi aplinkybes, socialiniame tinkle „Facebook“ bendraujantys merginos bičiuliai surado, kaip atrodo jaunas vyras, su kuriuo ji susitarė važiuoti į Klaipėdą.

J. Šikšniūtei dingus iškart sunerimo jos draugės. Iš pradžių jos ėmė socialiniam tinkle dalintis informacija, kad mergina dingo Klaipėdoje. Netrukus ėmė aiškėti, kad iš Šilutės rajono išvažiavusi mergina uostamiesčio taip ir nepasiekė.

Maždaug per parą buvo išaiškintas žiaurus nusikaltimas. Mergina nužudyta. Tiesa, kur jos kūnas, įtariamasis neskubėjo atskleisti. Visgi iki trečiadienio pavakarę numatyto teismo posėdžio pareigūnai išnarpliojo nusikaltimą ir surado merginą.

Į teismą atvestas konvojaus pareigūnų saugomas Valdas J. nesislėpė ir nesidangstė. Tiesa, eidamas į teismą salę jis nepakėlė akių ir nesidairė aplinkui.

Įtariamajam atstovaujantis advokatas Edvardas Staponkus ir teismui prašymą dėl suėmimo pateikęs prokuroras iki teismo pabaigos neskubėjo spėlioti, ką nuspręs teismas.

Papildyta 16.26 val.: Teismas ilgai neužtruko ir paskelbė, kad prokuratūros prašymas tenkinamas. Įtariamasis suimtas trims mėnesiams. Prokuroras neatmeta, kad vaikinui bus skiriama psichiatrinė ekspertizė, nes jo elgesys kelia abejonių.

Teismas konstatavo, kad siekis užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą, įtariamojo dalyvavimą procese ir užkirsti kelią naujų nusikaltimų darymui gali būti įgyvendintas tik paskyrus įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Teismo nutartis per 20 dienų nuo jos priėmimo gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

Papildyta 17.07 val.: Prokuroras argumentavo, kad įtariamasis nėra atviras, be to, prieš keturis mėnesius grįžo iš užsienio, kur gyvena jo sesuo, tad turi galimybę vėl išvykti. Tyrimas tik prasidėjo, įtariamasis yra pavojingas visuomenei.

Paklaustas, ar įtariamasis prisipažino padaręs nusikaltimą, prokuroras, aiškino, kad vaikinas neneigia tik to, kad smurtavo prieš merginą, sudavė jai kelis smūgius. 

Kol kas neaišku, ar įtariamasis gailisi savo poelgio.

„Teisme jis sėdėjo nuleidęs galvą. Matyt, nesididžiuoja tuo, ką padarė. Be to, akivaizdu, kad reikia ištirti jo psichikos būklę“, - teigė A. Stanislovaitis.

Valdui J. valstybės paskirtas gynėjas Edvardas Staponkus. Jis, paklaustas, kodėl jo ginamasis nužudė merginą, tvirtino, kad vaikinas arba nesugeba, arba nenori į šį klausimą atsakyti.

„Lavonas yra surastas, jį ištirs teismo medicinos ekspertai. Tada labai daug kas ir paaiškės. Gal įtariamasis norėjo atsikratyti merginos kūno, nes padarė lytinį nusikaltimą?“ - svarstė E. Staponkus.

A. Stanislovaitis patvirtino, jog realiausia versija ir yra ta, jog pakeleivę, su kuria susipažino internete, į Klaipėdą vežęs vaikinas užsimanė su ja pasimylėti, tačiau ji galėjo nesutikti, todėl jaunuoliai ir susikibo.

„Kol kas jam pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Tačiau tyrimo eigoje jie gali būti perkvalifikuoti, kad nužudymas įvykdytas siekiant nuslėpti kitą – seksualinio pobūdžio nusikaltimą. Pagal dabartinius įtarimus jam gresia laisvės atėmimas iki 20 metų, o jei įtarimai bus perkvalifikuoti – tada iki gyvos galvos“, - teigė prokuroras.

Nei advokatas, nei prokuroras negalėjo pasakyti, ar įtariamasis sąmoningai klaidino pareigūnus, kai nurodė, kad merginos kūną įmetė į Minijos upę, o jis po pusės paros buvo rastas kitoje vietoje, netoli vaikino mamos namų.

„Man kyla klausimų, ar jis išmetė jau mirusią merginą, ar dar gyvą, tačiau jau bejėgiškos būklės. Todėl ir sakau, kad į daug klausimų atsakys teismo medicinos ekspertai. Tada kalbės faktai, o ne įtariamojo versijos“, - dėstė E. Staponkus.

Jis neigė tai, kad įtariamasis galėjo būti suplanavęs nusikaltimą. Esą jis užsiminėjo nelegalia veikla – labai dažnai už pinigus pavėžėdavo keleivius.

„Nežinau, kas čia atsitiko. Gal dėl to, kad pasitaikė jauna ir graži mergina...“, - svarstė E. Staponkus.

Tikimasi, kad ketvirtadienį teismo medicinos ekspertai pateiks išvadas, kaip mergina buvo nužudyta, ar ji buvo išprievartauta.

DELFI žiniomis, nužudytos merginos kūnas rastas prie Šyšos senvagės, maždaug už kilometro nuo Valdo J. namų Macikų kaime. Lavonas buvo apkrautas šakomis ir lapais. Visai netoliese yra ir Šilutės ligoninės vyriausiojo gydytojo sodyba.

Mergina buvo be drabužių, todėl kilo įtarimų, kad ji buvo išžaginta. Netoliese rasti išmėtyti jos drabužiai, į vandenį įmesta rankinė. Ant žemės daug kraujo, vilkimo žymės. Signalas iš nužudytosios telefono sklido iki pat Macikų.