„Ką jūs norite išgirsti – koks jis siaubingas žmogus buvo? Tai žinokite, kad jis toks nebuvo“, - teigė Valdo J. sesuo.

Ji pabrėžė, kad nenorinti daug kalbėti, nes ši istorija skaudžiai atsiliepė jos artimiesiems. „Jokių ženklų, kad galėjo atsitikti tai, kas atsitiko, nebuvo, nepastebėjome. Aš iš viso nenoriu nieko sakyti, nes po visų straipsnių mes bijome išleisti savo atžalas į mokyklas ir darželius“, - tvirtino pašnekovė.

Ji jau kurį laiką su šeima gyvena užsienyje. Pas ją buvo atvažiavęs gyventi ir brolis Valdas.

„Paskui jis grįžo į Lietuvą pabandyti gyventi gimtinėje. Tačiau, kai įsitvirtinti nepavyko, jis žadėjo grįžti pas mus. Ir tada atsitiko tai, kas atsitiko“, - dėstė moteris.

Valdas turi tris seseris. Viena jų vyresnė, o kitos dvi jaunesnės. Dvi seserys yra pilnametės, o jauniausiajai – 14 metų.

Visus keturis vaikus Valdo J. mama augino viena. „Ji su vaikais į Macikus atsikraustė senokai. Iš pradžių stojo į eilę gauti socialinį būstą ir jį gavo. Moteris buvo lyg bitutė – sukosi taip sparčiai ir atkakliai, kad vaikams nieko netrūktų. Kiek žinau, ji dirbo kasininke parduotuvėje, o dabar net nežinau, ką veikia. Nelabai ir bendraudavome. Ji tik užeidavo į seniūniją paklausti, ar jai nepriklauso kokios pašalpos, kompensacijos. Ši šeima buvo tarp socialiai remtinų, tačiau ne tarp socialinės rizikos šeimų“, - dėstė Šilutės rajono Šilutės seniūnijos, kuriai priklauso Macikų kaimas, raštvedė Genė Toleikienė.

Anot G. Toleikienės, žinia, kad Valdas yra įtariamas 20-metės studentės nužudymu, sukrėtė visą seniūniją.

„Keista kažkaip. Šeima tikrai nebuvo girtuokliaujanti, joje nevyko jokios orgijos, bent jau iki seniūnijos tokios žinios neateidavo. Gal įtakos turėjo tai, kad vaikis augo be tėvo. Be to, ir patys socialiniame tinkle pastebėdavome, kad jis gana dažnai parašydavo, jog važiuoja į Klaipėdą ir gali ką nors pavėžėti“, - pasakojo raštvedė.

Valdas yra du kartus teistas, tačiau ne už sunkius nusikaltimus. „Pastaruoju metu, kai nuteistieji siunčiami atlikti viešųjų darbų, Valdo J. tokiuose sąrašuose tikrai nėra buvę“, - tikino G. Toleikienė.

Trečiadienį pavakare Valdas J. bus atvestas į Klaipėdos apylinkės teismą, kur paaiškės, kokia kardomoji priemonė jam skiriama.