Vėliau policijos alkotesteris parodė, kad latvis visiškai girtas - 3.22 prom.

Vilkikas važiavo į Klaipėdos pusę. Jo blaškymasis po tris eismo juostas neliko nepastebėtas neabejingų eismo dalyvių.

Paskui vilkiką važiavo lengvasis automobilis "Škoda Superb". Jį vairavęs klaipėdietis Algirdas S., gim. 1954 m., prisigretino prie vilkiko ir vairuotojui ženklais parodė, kad šis sustotų. Šis pakluso iš karto. Algirdas įsiropštė į vilkiko kabiną, iš užvedimo spynelės ištraukė raktą ir iškvietė policiją.

Atvykus Klaipėdos kelių policijos pareigūnams, latviui Aivarui A., gim. 1958 m., nustatytas sunkus girtumas - 3.22 prom.

Jis paaiškino, kad iš Rygos važiavo į Klaipėdą. Vakare turėjo būti kelte, plaukiančiame į Švediją. Į šią Skandinavijos šalį turėjo nuvežti medžio drožlių krovinį.

Kur gėrė, neatsimena. Sakė, kad kraupiai skaudančia galva atsibudo degalinėje, kažkur šalia Klaipėdos. Nusipirko lietuviškos spanguolinės degtinės "plokštukę" ir alaus. Išgėręs nutarė pavažiuoti arčiau kelto, tačiau buvo sulaikytas.

Sušilęs latvis užmigo policijos automobilyje. Atsibudęs apsidairė ir, supratęs, kad jis yra dar ne Švedijoje, pagyrė policijos pareigūnus, kad šie nesielgė žvėriškai, neva latvių policininkai rūstesni. Vairuotojas mūsų policininkes pamalonino žodžiais apie jų grožį.

Vilkikas uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Latvis išvežtas blaivytis į policijos komisariatą, o teismo posėdis Gargžduose paskirtas lapkričio 25 d.