Apie tai praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Maršrutinis autobusas „Minskas – Vilnius“ į postą atvyko 3 val. nakties. Kaip įprasta, visi autobusu vykę keleiviai buvo išlaipinti bei nukreipti į tikrinimo salę muitinės patikrai atlikti.

Tarp keleivių buvęs Baltarusijos pilietis 42 metų D.L., sulaukęs patikros eilės, pareigūnams žodžiu deklaravo turintis 7 tūkst. eurų. Taip pat pakomentavo, kad į Lietuvą vyksta pirkti automobilio.

Muitinės inspektoriams vyras sukėlė įtarimų, tad jis buvo paprašytas palaukti nuošaliau iki bus patikrinti visi autobuso keleiviai. Tuomet vyras turėjo būti patikrintas detaliai.

Tačiau pilietis nuošalėje ramus neišstovėjo – pareigūnai, tikrindami kitus keleivius, pastebėjo kaip D.L. iš turimos rankinės išsitraukė paketą ir jį pasikišo po megztiniu už kelnių diržo. Nusivedus baltarusį į atskirą patalpą atlikta detali vyro patikra – surastas už kelnių slėptas paketas. Jį atplėšus suskaičiuota dar daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Deklaruotų ir slėptų pinigų bendra suma viršija 49 tūkst. litų (14 250 eurų). Dėl įvykio iškviesti Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Primename, kad Europos Sąjungos sieną kertantys piliečiai pasienio kontrolės punkte privalo deklaruoti gabenamus grynuosius pinigus, jeigu jų suma viršija 10 tūkst. eurų (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)