Bylos duomenimis tragedija įvyko 2013 metų rugpjūčio 25-osios naktį, Šiaulių rajone, Kuršėnų mieste. R. D. į namus grįžo neblaivus ir nuėjo pas tame pačiame name gyvenančius kaimynus – moterį ir jos sūnų.

Kaip teisme teigė pats R. D., kaimynas žiūrėjo televizorių. Dėl nežinomu priežasčių vyrai susiginčijo. R. D. prisipažino, kad per grumtynes jis kaimyną ėmė badyti peiliu, mušti. Triukšmas prižadino miegojusią moterį, kuri vyrus ėmė drausminti, mėgino padėti sūnui. Tada R. D. ir ją puolė badyti peiliu, mušti.

Teismas informuoja, kad vėliau ekspertai ant aukų kūnų suskaičiavo keliasdešimt smūgių ir pjautinių žaizdų. Nuo patirtų sužalojimų motina ir sūnus mirė įvykio vietoje. R. D. savo kaltės neneigė, jaunas vyras tik negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė.

Už padarytą nusikaltimą R. D. nuteistas kalėti 10 metų. Prie šios bausmės pridėta dalis neatliktos bausmės, kuri buvo paskirta už kitą, anksčiau padarytą nusikaltimą.

Nukentėjusiesiems iš R. D. priteista 160 000 litų neturtinė ir apie 3000 turtinė žalos, valstybei – daugiau kaip 1000 litų.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.