Teisme moteris savo kaltę paneigė sakydama, kad apie įvykį nieko neprisimenanti. Teismas konstatavo, jog A. S. kaltė įrodyta.

Bylos duomenimis, nusikaltimas buvo padarytas 2013 metų balandžio 24-osios pavakarę. Tada savo draugo namuose, lauko tualete, A. S. pagimdė mergaitę. Kaip ikiteisminio tyrimo metu sakė pati kaltinamoji, mergytė buvo gyva. Moteris rankomis nutraukė virkštelę ir naujagimę pasmaugė. Kodėl taip pasielgė, A. S. paaiškinti negalėjo. Ji patvirtino, kad atsikratyti naujagimio iš anksto neplanavusi, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Teisme A. S. savo kaltę paneigė, moteris sakė, kad nieko neprisimenanti. Tačiau bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad A. S. kaltę įrodo byloje surinkta medžiaga, ekspertų išvados, liudytojų parodymai. Kolegijos nariai vadovavosi A. S. parodymais, kuriuos ji davė per ikiteisminį tyrimą.

Skirdama bausmę teisėjų kolegija atkreipė dėmesį į kelias labai svarbias aplinkybes: ekspertai nurodo, kad A. S. pažintiniai gebėjimai atitinka tik ribinio intelekto lygį, o jos asmenybė pasižymi emociniu ir elgesio nebrandumu, disharmonija. Pasak ekspertų, po gimdymo A. S. buvo ištikęs gimdyminis šokas, gimdymo metu moteris patyrė labai stipraus emocinio susijaudinimo būseną, kuri gali būti prilyginama fiziologiniam afektui.

Skirdama bausmę kolegija atsižvelgė taip pat į tai, kad A. S. teisiama pirmą kartą, jauna moteris šiuo metu laukiasi. Atskyrus ją nuo šeimos, gali būti neigiamai paveikti jos socialiniai ryšiai, todėl bausmės tikslai nebūtų pasiekti realiai atliekant laisvės atėmimo bausmę ir izoliavus ją nuo visuomenės. Teismas A. S. nutarė paskirti švelnesnę bausmę, nei numatyta sankcijoje. A. S. pripažinta kalta ir už padarytą nusikaltimą jai skirta laisvės apribojimo bausmė 2 metams. Nuteistoji teismo sprendimu įpareigota neatlygintinai išdirbti 180 valandų nemokamų darbų, juos atliekant sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.