2014 metų birželio 9-osios vakarą į kaimo parke esančią poilsio aikštelę buvo iškviesti policijos ir greitosios pagalbos ekipažai. Atvykę medikai konstatavo, kad 18-metis A. B. iš gretimo kaimo – nebegyvas. Policijos pareigūnai iš karto sulaikė ir įtariamąjį – čia pat poilsiavietėje ant suoliuko miegojusį T. J., kuriam vėliau buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad jaunuolis buvo nužudytas per vietos jaunuolių surengtas išgertuves parke. Jau kelias dienas savo 19-ąjį gimtadienį šventęs T. J. supyko, kai jo antros eilės pusbrolis A. B. panoro eiti namo. Kartu buvę 19-metis S. Š. ir 18-metis L. L. kelis kartus trenkė A. B. Tačiau nesiginantį vaikiną labiausiai užsipuolė T. J. – ėmė mušti ir spardyti.

Draugai iš pradžių galvojo, kad sumuštas A. B. nesikelia, nes yra labai girtas. Tačiau vėliau supratęs, kad jis neberodo gyvybės ženklų, vienas vaikinas paskambino savo seseriai, kuri iškvietė policiją ir medikus. Pastarieji niekuo sumuštajam vaikinui padėti nebegalėjo. Ekspertų nuomone, jaunuoliui buvo suduota ne mažiau kaip 10 smūgių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba.

„Liūdina besaikis jaunimo girtavimas. Jaunų vaikinų vienintelė pramoga – pasigerti, kitokių laisvalaikio praleidimo būdų jie nesugalvojo. Kelias dienas girtavęs, nes šventė savo gimtadienį, kaltinamasis be jokios priežasties ėmė tyčiotis bei nužudė nuo vaikystės pažįstamą jaunuolį“, – sakė prokuroras A. Gramba.

nužudymą dėl chuliganiškų paskatų LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba nelaisvę iki gyvos galvos.