Teismas informuoja, kad visi trys savo kaltę neigė, tačiau teismas juos pripažino kaltais.

Bylos duomenimis, 2012 metų pradžioje policijos pareigūnai sulaikė iš Ispanijos karalystės parvykusius automobilį „Mercedes Benz 212“ ir juo gabenamą kitą automobilį – „Honda Civic“, kurio padangose buvo aptikti apie 3 kilogramus kanapių ir jos dalių. Mašinos patikrintos tada, kai jos jau buvo Lietuvos teritorijoje. Šios bylos duomenimis, narkotikai automobilio padangose buvo paslėpti užsienyje. J. G. ilgą laiką gyveno Ispanijoje.

Teisėtvarkos ir teisėsaugos pareigūnai turėjo duomenų, kad grupė žmonių gali užsiimti narkotikų gabenimu į Lietuvą. Pritaikius operatyvinės veiklos įstatymą nusikaltimas ir buvo išaiškintas.

Ikiteisminio tyrimo metu kratos buvo atliktos K. B. namuose, ten policijos pareigūnai aptiko daugiau kaip pusantro kilogramo kanapių ir jų dalių. K. B. anksčiau teistas už kitus padarytus nusikaltimus, savo kaltę paneigė, anot jo, narkotikai jo namuose galėjo būti padėti tyčia.

Savo kaltę taip pat paneigė J. G. bei jo sūnus A. G. Tačiau skirdamas bausmę teismas konstatavo, byloje yra pakankamai visų trijų šiauliečių kaltę įrodančių duomenų, tarp kurių užfiksuoti telefoniniai pokalbiai, įvairūs dokumentai, liudytojų parodymai.

Už padarytą nusikaltimą J. G. teismas nuteisė kalėti 11 metų 6 mėnesius, jo sūnui A. G. skirta 12 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, K. B. nuteistas kalėti 9 metus. Visi trys nuteistieji suimti teismo salėje.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.