Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuris nagrinėja vadinamuoju slaptuoju policijos informatoriumi įvardijamo D. Kedžio buvusio bičiulio Mindaugo Žalimo privataus kaltinimo tvarka iškeltą bylą L. Kedienei dėl šmeižto, pirmadienį paaiškėjo, kad byla bus nutraukta.

Po daugiau kaip pusę metų trukusio teisminio proceso L. Kedienė ir M. Žalimas nutarė susitaikyti – teismas pranešė gavęs šalių pasirašytą taikos sutartį, kuria prašoma nutraukti iškeltą bylą.

L. Kedienė nutarė M. Žalimo viešai atsiprašyti – ji viešai per televiziją paskelbs, kad suklydo, kai slaptąjį informatorių išvadino žudiku. Oficialiai taikos sutarties sąlygos neskelbiamos, tačiau gali būti, kad L. Kedienė taip pat sutiko M. Žalimui atlyginti padarytą neturtinę žalą bei bylinėjimosi išlaidas.

L. Kedienė taip pat atsisakė M. Žalimui pateiktų kaltinimų dėl šmeižto ir įžeidimo.

Teismas nutarė bylą nutraukti, bet ne dėl to, kad šalys susitaikė – paaiškėjo, kad L. Kedienės ir M. Žalimo pasirašytas reikalavimas neatitinka reikalavimų. Teisėja Lilija Tarčevskaja paskelbė, kad taikos susitarimą grąžina advokatui, o bylą nutraukia, nes nei L. Kedienė, nei M. Žalimas neatvyko į teismą be pateisinamos priežasties. Pagal įstatymą neatvykus į privataus kaltinimo bylą laikoma, kad šalys atsisakė savo reikalavimų.

Susitaikyti praėjusiame teismo posėdyje L. Kedienei ir M. Žalimui siūlė disidentė Nijolė Sadūnaitė.

„Susitaikykite, M. Žalimas nelaiko liežuvio, o L. Kedienė šitiek prarado, – tegul būna taika, gana to piktumo, – pareiškė N. Sadūnaitė. – Mindaugai, paduokite vienas kitam rankas ir pabaikite tą... Gana tų visų karų, noriu tik taikos ir ramybės, po smerčiaus bus lengviau gyventi.“

Mindaugas Žalimas
Savo pareiškime teismui M. Žalimas nurodė, kad duodama interviu žurnalistams L. Kedienė jį išdavino žudiku – dar praėjusių metų gruodį L. Kedienė, duodama interviu LNK ir „Info TV“, žurnalistams nurodė, kad esą M. Žalimas „šimtu procentų“ nužudė jos sūnų D. Kedį, be to, ji klausė, kodėl jos dukra N.Venckienė turėtų grįžti į Lietuvą, nes esą ją gali nužudyti M. Žalimas.

Šį interviu moteris žurnalistams davė po vieno Vilniaus apygardos teismo posėdžio, kuriame buvo nagrinėjama R. Ivanausko ir E. Barauskaitės baudžiamoji byla.

M. Žalimas teigė, kad buvo apšmeižtas, nes buvo apkaltintas labai sunkiu nusikaltimu, dėl to negali lankytis viešosiose vietose. Jis L. Kedienę prašė ne tik nuteisti dėl šmeižto, bet ir priteisti 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

„Nežudžiau nei D. Kedžio, nesiruošiau žudyti L. Kedienės, ir asmens, įvardijamo Neringa“, – teismui nurodė M. Žalimas.