Sukrėsta moteris teigė, kad šis žiaurus mylimo augintinio nužudymas skaudžiai palietė visus jų šeimos narius, nes baiminamasi, kad tai gali būti psichopato, kuris kėsinasi pakenkti jų šeimai, išpuolis.

Katė perpjauta per pusę

Augintinio netekusi moteris papasakojo, kad prieš šį įvykį šeimos nare tapusi katytė buvo dingusi 6 dienas.

„Mūsų katytė iš namų niekur neidavo - tik į kiemą. Na, retsykiais ji užklysdavo pas kaimyną po jo medžiu pagulėti, bet tai tolimiausias taškas, į kurį per 10 metų ji buvo nukeliavusi.
Spalio 23 -ioji buvo ta lemtinga diena, kada pirmą kartą per 10 metų mūsų katytė dingo. Rytą ją išleidome į lauką, per pietus ją dar matėme, o vakare grįžę iš darbų niekur neberadome.
Iškart puolėme jos ieškoti. Deja, paieškos buvo bevaisės“, - pasakojo Elena.

Kadangi šeimininkai žinojo, kad katė pati niekur nuklysti negalėjo, bandė jos ieškoti su šuniuku.
„Spalio 27-ąją apie 24 valandą mes su vyru išėjome pavedžioti šunį keliuku, kuris yra prie pat namų.

Po katytės dingimo stengdavomės savo šuniuką išvesti kuo vėliau, nes jis vis tiek uodžia ir manėme, kad savą katytę gali surasti. Tačiau tą naktį namo grįžome nieko nepešę. O štai spalio 28-osios rytą, kai vyras tuo pačiu keliuku vėl išvedė šunį, jis pamatė siaubingą reginį. Maždaug 100 metrų atstumu nuo mūsų namų (taip, kad mes pamatytume), šalikelėje, buvo padėta be vidaus organų per pusę perpjauta mūsų katė. Negaliu nupasakoti to jausmo - vyras verkė, aš verkiau, visi verkėme. Tai siaubinga ir be galo skaudu“, - sukrėsta kraupaus katės nužudymo pasakojo Elena.

Gyvūnas buvo kankintas

Po kraupaus įvykio niekaip atsigauti negalinti moteris teigė, kad jų katė iki šios sveiku protu nesuvokiamos egzekucijos buvo kankinta, nes paaiškėjo, kad papjauta ji buvo neseniai, - arba spalio 28-osios išvakarėse, arba spalio 28-osios naktį.

„Siaubinga dar ir tai, kad iki pat žiauraus nužudymo mūsų katytė buvo kankinama dar 6 dienas. Be to, manoma, kad tai profesionalo darbas, nes visi jos viduriukai, žarnos labai gražiai išimtos - lyg tai būtų atlikta žmogaus, kuris žinojo, ką daro. Esu įsitikinusi, kad mūsų katytę nužudė ne koks atsitiktinis praeivis, o žmogus, kuris gyvena šalia ir žino, kad ji mums buvo be galo brangi.
Visa ši kraupi nužudymo istorija atrodo kaip koks perspėjimas mūsų šeimai, gal tai net grasinimas, kad ir mums taip bus. Tad labai bijau dėl savo šeimos saugumo“, - nuogąstavimais pasidalijo žiauriai nužudyto augintinio šeimininkė.

Dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas

Elena teigė, kad tik radus žiauriai sumaitotą katės kūnelį iškart apie įvykį buvo pranešta policijai. Atvykę kriminalistai išsikasė jau palaidotą katę ir išsivežė ekspertizei, o dėl žiauraus gyvūno nužudymo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė, atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė paaiškino, kad surastas žiauriai katytę nužudęs žmogus, bus baudžiamas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnį - žiaurus elgesys su gyvūnais.

Šiame straipsnyje teigiama, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.