Muitinės pareigūnai praneša, kad į Raigardo kelio postą spalio 15 d. lengvuoju automobiliu „Renault Safrane“ atvykęs baltarusis A.B. deklaravo, kad draudžiamų ar virš nustatytos įvežimo normos prekių nevežantis.

Tačiau pergudrauti patyrusį muitinės inspektorių vairuotojui nepavyko. Atliekant muitinį tikrinimą rasta specialiai įrengta slėptuvė... automobilio akumuliatoriuje. Per ilgą pareigūnų darbo praktiką tokia kontrabandos slėptuvė rasta pirmąkart.

Iš pirmo žvilgsnio įprastai atrodantis automobilio akumuliatorius, pasirodo, buvo gerokai rekonstruotas – jo viduje įmontuotas nedidelio dydžio motociklo akumuliatorius, kurio galingumo pakako automobiliui užvesti ir juo atvažiuoti iki posto. Likusiose ertmėse slėptuvės gamintojai sutalpino tabako gaminius.

Perdirbtame akumuliatoriuje sutilpo 5 blokai „Winston“, „Minsk Capital“, „Kent“ cigarečių. Svarstytina, ar kruopštus darbas buvo vertas slėptų cigarečių vertės, kuri siekia vos daugiau kaip 500 litų.

Detaliai apžiūrėję visą automobilį daugiau cigarečių pareigūnai nerado. Automobilis bei cigaretės sulaikytos, vairuotojui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už kontrabandos gabenimą.