Atvykus policijos pareigūnams situacija pasirodė netokia dramatiška. Buvo susidūrę trys automobiliai ir sužeistas vienas žmogus.

Automobilio „Mitsubishi Carisma“ vairuotojas Vytautas V., gim. 1975 m., Jūrininkų prospekte sustojo prie šviesoforo (degė raudonas signalas). Už jo sustojo automobilis „Mercedes Benz Vito“, vairuojamas Prano J., gim. 1960 m. Tuo metu nuo Taikos prospekto pusės atskriejo taksi automobilis „Mercedes“ ir nestabdydamas atsitrenkė į prie šviesoforo stovinčius automobilius.

Po susidūrimo taksi automobilis atsidūrė ant skiriamosios juostos.

Atvykus kelių policijos pareigūnams paaiškėjo, kad taksi vairuotojas Juozas S. ,gim. 1954 m., yra neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumas - 1,18 prom. Taksi keleivis Renatas E., gim. 1977 m., dėl krūtinės traumos buvo išvežtas į ligoninę.

Pasirodo, kad taksi vairuotojas pagal sutartį turėjo nuolatinius klientus. Jis turėjo tam tikru laiku į geležinkelio stotį „Draugystė“ nuvežti pailsėjusį traukinio mašinistą, o iš ten, pasikeitus pamainoms, į centrinę geležinkelio stotį parvežti traukinio mašinistą po darbo. Kaip tik toks ir buvo Renatas. Po pamainos vyriškis turėjo būti nuvežtas į centrinę stotį ir iš ten traukiniu pasiekti namus Radviliškyje, bet atsidūrė Klaipėdos ligoninėje.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas.

Įvykio vietą sutvarkė ugniagesiai-gelbėtojai. Taksi automobilis uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. O taksistas Juozas, nors antradienis jam buvo poilsio diena, dėl kažkokių priežasčių nesutiko ilsėtis ir vakare išėjo į darbą. Tą vakarą tai buvo pirmas jo klientas, ir tas pats atsidūrė ligoninėje.