„Vienam operatoriui, kai jis laistė vandeniu tą rūgštį, kad ją surinktų, ant drabužių užtiško ta rūgštis, daugiausiai kliuvo ant nugaros. Dabar jis pas medikus išvežtas. Pagal mūsų avarijos likvidavimo planą suteikta pagalba iš karto - pakištas buvo po dušu. Kol kas rezultatų, kaip sunkiai, nėra. (...) Tačiau neturėtų būti sunkus (nudegimas - BNS), nes pagal vaizdą taip neatrodė“, - BNS sakė įmonės generalinis direktorius R. Miliauskas.

Pasak jo, gedimą likvidavo gamyklos priešgaisrinė tarnyba ir medikai: „Mes turime savo priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir medikus. Medikai ir išvežė į ligoninę“.

Nukentėjęs įmonės darbuotojas gydomas Kauno klinikose. Jo sveikatos būklė stabili. Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė BNS sakė, kad nukentėjęs žmogus nesutinka, kad informacija apie jo sveikatos būklę būtų teikiama viešai.

„Viename iš devynių agregatų atsirado pralaida - lašėjo azoto rūgštis. (...) Agregatas buvo avariniu būdu stabdomas, azoto rūgštis išsiliejo ant betono, bet buvo surinkta ir į gruntinius vandenis nepateko. Buvo šiek tiek dūmų, nes dalis rūgšties išsisklaidė gamyklos teritorijoje“, - aiškino R.Miliauskas.

Pasak jo, gamybai gedimas įtakos neturi, o vamzdį, iš kurio lašėjo rūgštis, ketinama sutvarkyti dar pirmadienį.

„Užvirinsime ir vakarop agregatas vėl pradės veikti. Gamybai tai įtakos neturėjo“, - sakė R.Miliauskas.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos rajono agentūros vadovas BNS teigė, kad didesnės žalos aplinkai nepadaryta.

„Šiuo metu esu „Achemoje“ ir kaip tik su Visuomenės sveikatos centru nagrinėjame priežastis. Kažkokių rimtų padarinių nebuvo. (...) Apsinuodijimų tikrai nėra, rūgštis išsiliejusi garuoja, garavimo metu kažkiek išsiskyrė, bet vėjo kryptis buvo nuo Jonavos miesto link laukų, tad apsinuodijimų nėra. O kitką paskaičiuosime - kiek išsiliejo, kokia situacija“, - BNS sakė agentūros vadovas Kęstutis Celiešius.

Pasak jo, gruntiniai vandenys neužteršti.