Per raciją tai išgirdo kabinete buvęs Kretingalės apylinkės inspektorius. Išbėgęs iš seniūnijos pastato, kuriame yra jo darbo kabinetas, inspektorius pamatė, kad iš aikštelės išvažiuoja ir Klaipėdos link pasuka automobilis "VW Passat", apie kurio vairuotoją ir buvo pranešta, kad jis neblaivus.

Pavytas automobilio "VW Passat" vairuotojas į garsinius signalus ir įjungtus švyturėlius nereagavo. Pasukus į Jūros gatvę, pareigūnas pabandė visureigiu nustumti nuo kelio "VW Passat" ant žolės ir tai jam pavyko.

Tada "VW Pasat" vairuotojas įjungė atbulinę pavarą, vėl išvažiavo ant kelio ir per kairę pusę lenkdamas policijos automoblį, staigiai pasuko į savo savo namo kiemą, tačiau užkliuvo už policijos visureigio bamperio.

Supratęs, kad įkliuvo, vairuotojas staigiai atsidarė butelį degtinės ir godžiai gurkštelėjęs ketino bėgti namo ir pasislėpti. Tačiau savo kėslų įgyvendinimui pritrūko jėgų - buvo per girtas, kad lakstytų kaip jaunuolis po Kretingalę.

Čia apylinkės inspektoriui į pagalbą suskubo pro šalį važiavę kolegos. Atvažiavo avarijų tyrimo grupė iš Gargždų.

Paaiškėjo, kad "VW Passat" vairuotojas - 69 metų kretingališkis Vytautas Klanius. Sovietmečiu dirbęs milicijoje - buvo Kretingalės apylinkės inspektoriumi. Atkūrus Nepriklausomybę dirbo Klaipėdos rajono policijos komisariato budėtojų dalyje. Dabar - Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pensininkas.

Piliečiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,97 prom. alkoholio.

Jis ant dokumentų pasirašyti atsisakė. Sėdint policijos automobilyje "Nissan" ant galinės sėdynės, jam kažkas pasivaideno, tai puolė smaugti pareigūną, sėdėjusį ant priekinės keleivio sėdynės ir pildžiusį dokumentus. Po šio akibrokšto neramaus pilietis buvo pasodintas į to paties automobilio skyrių, nuo salono atitverto grotomis ir plastikiniu langu.

Per paskutinę savaitę Klaipėdos pareigūnams ne pirmą kartą tenka vaikytis savo buvusius kolegas, VRM pensininkus. Sekmadienį reido metu, automobiliu bėgęs buvęs pareigūnas buvo sulaikytas pievose, jam nustaytas lengvas girtumas. O trečiadienio herojui teks atsakyti ne tik už girtumą, bet ir už sukeltą avariją, kurią padarė būdamas girtas.